Sense Categoria

El pla de mesures pel tancament del Segrià promou la inserció laboral de 147 persones

LleidaDiari
  • juliol 9, 2022
  • 3 min read

El programa de Mesures Urgents d'Ocupació pel Tancament Perimetral de Lleida i el Baix Segre (MUTP) ha promogut la inserció laboral de 147 persones i ha ofert ajudes per contactar-ne 62. A més, s'han dut a terme accions d'orientació a 90 persones i d'assessorament a 70 empreses.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

La Canonja de la Seu Vella va acollir dimarts al matí l'acte de cloenda d'aquest programa, subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i impulsat pels ajuntaments de Lleida, Alcarràs, Aitona, la Granja d'Escarp, Seròs, Soses i Torres de Segre per pal·liar els efectes de les mesures restrictives contra la covid-19 que es va aplicar específicament en aquesta zona del Segrià l'estiu del 2020. Pel que fa a l'eix de l'ocupació, s'han atès 699 persones (un 60% de les quals són dones) i s'ha aconseguit la inserció laboral de 147 persones, un 57% de les que finalment van participar en el projecte. El 62% d'aquests contractes són de més de sis mesos. Com a actuacions d'acollida i acompanyament, s'han fet tasques d'orientació a 90 persones i accions com ara 29 tallers grupals i 4 visites de coneixement de l'entorn productiu, en els quals s'ha detectat la necessitat de treballar les competències transversals i la millora de la qualificació de les persones participants. 

 

 

També s'ha contractat 37 persones directament als ajuntaments participants (18 al de Lleida), amb perfils com operaris de manteniment, auxiliars administratius, agents covid i altre personal de suport a la campanya agrària. Igualment, s'han fet accions de formació en operacions d'enregistrament, tractament de dades i documents, amb 18 participants. En l'eix del teixit productiu, s'han dut a terme actuacions de foment a la contractació, prospecció i assessorament a 155 empreses i se n'han visitat 340En l'àmbit del foment de la contractació, s'han atorgat 62 ajudes per a la contractació laboral durant 6 mesos en empreses del sector del turisme i hostaleria, construcció, imatge personal, comunicació i publicitat, indústria alimentària, i comerç entre altres. Del total de persones contractades, 42 han renovat el contracte. Finalment, en la línia de prospecció i assessorament, han participat 70 empreses. S'han detectat 19 perfils professionals nous o en procés de transformació. 

El pla de mesures pel tancament del Segrià promou la inserció laboral | LleidaDiari.cat

 

El projecte, que ha estat subvencionat pel SOC i gestionat per l'Institut Municipal d'Ocupació (IMO) de Lleida, ha participat activament a millorar aquesta situació donant resposta a una necessitat local, a les demandes de les empreses i els treballadors i també ha permès garantir un bon funcionament de la campanya de la fruita en els municipis del territori afectat. 

 

PROJECTE MUT 

El projecte MUTP també ha contribuït a millorar la cooperació territorial entre els ajuntaments de Lleida i el Baix Segre, d'on han sorgit col·laboracions, com és el cas del programa de campanya agrària del SOC i la Formació Professional Dual de l'Ajuntament d'Aitona, on l'IMO n'ha estat l'entitat formativa.

 

 

El MUTP és un dels projectes inclosos a la línia de regeneració específica del Pla de Reactivació Socioeconòmica de Lleida covid-19 subvencionat pel SOC i liderat per la Paeria de Lleida, presentat el juny de 2021, adreçat a col·lectius especialment afectats per la covid-19 (dones, persones amb discapacitat, persones estrangeres i majors de cinquanta anys), així com a les empreses dels sectors més afectats pel tancament (comerç, hostaleria i restauració, oci, esports i cultura).

 

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *