Comarques

El Pla d’Urgell posa en marxa diferents accions per millorar la recollida selectiva a la comarca

Una marató per recollir roba usada, vídeos i tallers, són algunes de les iniciatives per incrementar el reciclatge

Marta Romera
  • novembre 8, 2022
  • 3 min read
El Pla d’Urgell posa en marxa diferents accions per millorar la recollida selectiva a la comarca

El Consell Comarcal del Pla d’Urgell posarà en marxa aquesta setmana una campanya per millorar la recollida selectiva. Es durà a terme durant un mes i mig i preveu diferents accions com ara la caracterització pública de residus (obertura de bosses d’escombraries del contenidor de rebuig per valorar públicament què podia haver anat a la fracció corresponent per reciclar), vídeos amb la participació de veïns de la comarca, una primera marató comarcal de recollida de roba en desús, així com tallers per a infants amb materials reutilitzats, xerrades i punts informatius, entre altres, amb l’objectiu de conscienciar la població i incrementar fins al 55% el percentatge de recollida selectiva l’any 2025, tal com estableix la normativa europea.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

L’any 2021, el 48% dels residus del Pla d’Urgell es van reciclar, mentre que el 52% restant es va portar a l’abocador comarcal, fet que encareix el cost de gestió i comporta un increment de les taxes d’escombraries, segons s’ha posat de relleu aquest dimarts en la presentació de la campanya, , presidida pel president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Rafel Panadés.

 

Precisament, en els punts informatius es farà el lliurament de kits de reciclatge formats per cubells reixats per la recollida de fracció orgànica, bosses compostables i bosses de ràfia per facilitar la recollida selectiva. També es repartiran díptics informatius en diferents idiomes (català, castellà, francès, romanès i àrab). Per potenciar la recollida d’oli de cuina usat, als punts informatius també es lliuraran embuts per facilitar la recollida a casa i posterior deposició als contenidors instal·lats als municipis o deixalleria.

Com a novetat i emmarcat dins la Setmana Europea de Prevenció de Residus (del 19 al 27 de novembre), es durà a terme una marató de recollida de roba usada entre diferents municipis. Així mateix, es faran visites informatives bars, restaurants o botigues, entre altres, per potenciar la recollida selectiva als establiments que són grans generadors de residus.

En relació amb els residus voluminosos i amb la finalitat de visualitzar el problema del seu abandonament al costat dels contenidors, es duran a terme diverses accions al carrer i s’instal·laran més de 900 banderoles amb missatges per conscienciar els veïns a tots els municipis de la comarca. També es farà arribar una carta informativa a les cases per donar a conèixer la campanya, i una acció de difusió a través de diferents cartells informatius, xarxes socials, i els webs del Consell Comarcal del Pla d’Urgell i de l’Ajuntament de Mollerussa.

 

La campanya està promoguda pel Consell Comarcal del Pla d’Urgell i la coordinació anirà a càrrec de la consultora Arum SA. També hi col·laboren ajuntaments de la comarca, Càritas Diocesana i la Fundació Ilersis.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *