L’univers Pixar i l’espectacle ‘Alma’, els protagonistes de la darrera setmana de l’any a CaixaForum Lleida

CaixaForum Lleida acomiada el 2022 amb una programació molt especial pensada per a tots els públics: la projecció de la factoria Pixar Coco, que tindrà lloc el dimarts 27 de desembre, a les 18 h i l’espectacle per al públic familiar Alma del dimecres 28 de desembre a les 12 h i 18 h tancaran la programació d’enguany. A més el visitant de CaixaForum Lleida podrà gaudir de l’exposició Pixar. Construint personatges, inaugurada el passat mes de desembre, amb més de 13.000 visitants i que romandrà oberta fins al 26 de febrer.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

 És en el marc d’aquesta exposició que s’ha programat la projecció de Coco, convertida en tot un clàssic contemporani i produïda per Pixar narra la història del Miguel, un jove apassionat per la música que somia convertir-se en un gran cantant, com el seu ídol, Ernesto de la Cruz. La programació nadalenca de la darrera setmana de l’any inclou l’espectacle musical Alma, una proposta adreçada als infants a partir de 2 anys en endavant basada en el teatre d’objectes i el moviment.

COCO
LEE UNKRICH I ADRIÁN MOLINA, 2017, EUA. VOSE

→ Dimarts 27 de desembre, a les 18 h

En Miguel és un jove apassionat per la música i somia convertir-se en un gran cantant com Ernesto de la Cruz, el seu ídol. Però les regles de la seva família, imposades per la rebesàvia, prohibeixen que s’hi dediqui. Abans que se n’adoni, en Miguel es veu transportat a la Terra dels Morts, un lloc ple de color on, amb l’ajuda d’uns nous amics, descobrirà l’origen de la seva família i el perquè de la prohibició. Coco va ser guardonada com a millor pel·lícula d’animació als Oscars, els Globus d’Or i els BAFTA.

 

 • Títol original: Coco
 • Gènere: animació, fantàstic
 • Idioma original: anglès, castellà
 • Durada: 109 min

 

La sessió es completa amb la projecció del curtmetratge Dante’s Lunch (Lee Unkrich, 2017), amb el gos d’en Coco com a protagonista. Un educador o educadora presentarà la pel·lícula i en proporcionarà les claus bàsiques i necessàries per interpretar-la i gaudir-ne.

ESPECTACLE FAMILIAR

ALMA
→ Dimecres 28 de desembre, a les 12 i a les 18 h

Primavera, estiu, tardor i hivern. Alma és un viatge poètic i sensorial a través de les quatre estacions de l’any, cadascuna amb una ànima pròpia que prendrà forma per mitjà dels objectes i els materials que s’anirà trobant la protagonista.
Activitat recomanada per a infants a partir de 2 anys
Durada: 40 min

 

EXPOSICIÓ PIXAR. CONSTRUINT PERSONATGES
→ Fins al 26 de febrer de 2023

Una exposició que endinsa els espectadors en el procés de creació dels personatges de les pel·lícules de Pixar Animation Studios. Al llarg de la mostra, els visitants podran anar descobrint la intencionalitat dels dibuixos i les maquetes, el perquè de cada detall dels personatges i els entorns per aconseguir el gran objectiu: donar vida a les històries. Les obres que es mostren proporcionen una idea general dels anys d’experimentació, deliberacions i repeticions que s’inverteixen en cada pel·lícula.

 • Horari:
  De dilluns a divendres de 10 a 14 i de 17 a 20 h, dissabtes d’11 a 14 h i de 17 a 20 h, diumenges i festius d’11 a 14 h
  24 i 31de desembre, d’11 a 14 h
  5 de desembre de 10 a 14 h
  Tancat: 25 de desembre, 1 i 6 de gener