Sense Categoria

Les piscines de Lleida obriran el 24 de juny amb cita prèvia i mesures covid

LleidaDiari
  • juny 8, 2021
  • 4 min read
Les piscines de Lleida obriran el 24 de juny amb cita prèvia i mesures covid

L'Ajuntament de Lleida ho té tot a punt per iniciar el 24 de juny la temporada de bany a les piscines municipals de la ciutat.

 

A les instal·lacions de Cappont i Balàfia, de l'estiu passat, se sumen les de Pardinyes, Bordeta i el Secà, que obriran portes el dia 24 per tal que la ciutadania en pugui gaudir durant els mesos amb les temperatures més elevades.

 

L'obertura està condicionada per segon any consecutiu per la situació sanitària provocada per la Covid-19, motiu pel qual s'establiran diverses mesures de protecció i seguretat. En aquest sentit, l'aforament s'ha ampliat al 70%, segons les indicacions del Procicat.

 

Tal com es va determinar l'estiu passat, l'accés als recintes es farà amb reserva prèvia de les entrades. És a dir, la compra dels tiquets s'haurà de fer en línia a la pàgina piscines.paeria.cat, on l'usuari/a triarà el dia i la franja horària.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

El regidor d'Esports i Activitat Física, Ignasi Amor, ha remarcat que aquest estiu s'ha augmentat l'oferta municipal obrint fins a 5 piscines a la ciutat.

 

«Malgrat que encara hi ha vigents mesures per la situació sanitària, creiem que amb aquesta proposta podrem absorbir la demana de la ciutadania perquè tingui un estiu al més fresc possible», ha explicat Amor.

 

«S'ha fet un gran esforç, i amb celeritat, perquè les mesures no han sortit fins ara. Però ho teníem tot preparat per poder-ne ajustar-ho i obrir-les aviat», ha dit.

Les piscines de Lleida obriran el 24 de juny amb cita prèvia i mesures covid

Les piscines municipals obriran el 24 de juny amb cita prèvia i mesures Covid19 | LleidaDiari.cat

 

L'horari de les piscines

Enguany, l'horari de les piscines, que és d'11 h a 19.30 h., s'ha distribuït en dues franges de 4 hores (l'estiu passat eren de 2 h 30 min.): d'11 h a 15 h i de 15.30 h a 19.30 h. Amb l'entrada, es generarà un codi QR que s'haurà de mostrar a l'entrada.

 

Així, es podrà controlar l'accés al recinte i, amb la mitja hora entre els dos torns, es podran dur a terme les tasques corresponents de desinfecció dels espais.

 

La pàgina web per adquirir els tiquets es preveu que s'activi a partir del dilluns 21 perquè les persones que ho desitgin, ja puguin comprar la seva entrada i obtenir el codi QR. La Paeria habilitarà diversos espais municipals per donar suport a aquelles persones que no puguin fer-ho pel seu compte.

 

Està previst que les piscines acabin la temporada el 31 d'agost.

 

Preus de l'entrada i abonaments

Una altra de les novetats d'aquesta temporada de bany és que es podran comprar abonaments de temporada o per sessions: de 5, 10 i 20. Els preus, regulats per les ordenances fiscals i preus públics del 2021, són:

-entrada individual: 3,40 euros

-abonament de 20 entrades: 29,30 euros

-abonament de 10 entrades: 18,40 euros

-abonament de 5 entrades: 10,40 euros

-abonament individual de temporada: 66,60 euros.

Les entitats esportives, culturals, educatives i de salut tindran, d'una banda una entrada per a grups de 15 persones, per 15,40 euros, i d'altra banda, l'entrada individual als 1,70 euros, quan tinguin conveni específic per a ús de piscines amb la Paeria.

 

Aplicació de mesures de protecció i seguretat per la Covid-19

L'aforament establert pel Procicat és del 70% sobre la làmina d'aigua, és a dir, es calcula tenint en compte que tothom al recinte pugui estar a l'aigua en el mateix moment.

 

Per tal de minimitzar el risc de contagi del coronavirus, s'han determinat diverses mesures com:

-no es podrà fer ús dels vestidors (sí ús del WC amb previ avís als taquillers, ja que, cada cop es desinfectarà).

-no hi haurà servei de bar.

-no hi haurà servei d'hamaques.

-no hi haurà servei de guarda- roba.

-les entrades s'obtindran a través de la pàgina web habilitada. La finalitat d'aquesta eina és principalment evitar les cues i aglomeracions en les entrades a les instal·lacions i reduir el contacte de les persones taquilleres i banyistes, alhora que evitar l'ús de bitllets i monedes.

-a la gespa hi haurà parcel·les delimitades de 2x2m per cada banyista/unitat familiar.

Altres mesures seran l'entrada i la sortida per passadissos separats, la neteja de mans amb gel hidroalcohòlic o la senyalització corresponent al recinte o l'ús de la mascareta quan sigui possible i necessari.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *