Polèmica en una localitat catalana per la construcció d’una piscina per practicar surf

L’entitat ecologista Adenc ha anunciat que s’han presentat un plec amb un centenar d’al·legacions al projecte SurfCity, que preveu la construcció d’una piscina d’onades per a practicar surf a l’entorn del riu Ripoll, a Sabadell, al Vallès Occidental. Concretament, es fan al Plec de Clàusules administratives particulars que ha de regir l’adjudicació directa de la concessió de domini públic per a l’ús privatiu de la finca on es preveu la construcció, i que és de propietat municipal. Les entitats ecologistes assenyalen que el projecte no s’ha presentat al Protocol del Rodal de Sabadell com a taula de participació ciutadana i d’informació dels espais natural de Sabadell acordat amb l’Ajuntament des del PGMOS de 1993.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

L’Ajuntament de Sabadell té la previsió de desenvolupar el projecte a l’anella esportiva de Sant Oleguer, perquè al 2024 integri una piscina d’onades on poder-hi practicar surf. El projecte contempla una inversió de 14 MEUR, generant 65 llocs de treball directes. La piscina tindrà 140 metres de llarg per 35 d’amplada, i generarà onades de dos metres. L’equipament s’ubicarà en un terreny de 30.000 metres quadrats i integrarà una segona piscina de bany, un gimnàs, un skatepark i tres zones de restauració. Farà servir circuits tancats d’aigua per nodrir les piscines i sistemes d’estalvi i eficiència energètica, i garantirà el respecte per l’entorn.

Per tot plegat, diverses entitats ciutadanes s’oposen al projecte entre elles Adenc, Ecologistes de Catalunya i el Moviment Veïnal del Sud, amb el suport dels Amics del riu Ripoll, el col·lectiu PEUS, Massa Crítica-SBD i les associacions de veïns dels barris del riu Ropoll. L’Adenc destaca, a més, que ha recollit el suport de l’ONG Surfrider, que està en contra de l’ús de piscines com la prevista a Sabadell per a la pràctica del surf pel seu gran impacte ambiental.