Piruetes espectaculars a l’aeroport d’Alguaire

Piruetes espectaculars a l’aeroport d’Alguaire| Redacció – Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

Les acrobàcies dels avions que han participat, des de divendres i fins avui diumenge, al Campionat d’Espanya de Vol Acrobàtic 2012 han lluït al cel lleidatà amb l’aeroport de Lleida – Alguaire d’escenari. Unes 1.500 persones han seguit l’espectacle aeri amb atenció, gaudint de les piruetes i els exercicis espectaculars que han fet els pilots participants, procedents d’Espanya, França i Portugal.

El paer en cap, Àngel Ros, ha afirmat que amb aquest esdeveniment esportiu Lleida ha tornat a ser seu de campionats d’aviació, que ja havien estat protagonistes a la ciutat el segle passat, a les festes majors. Amb la recuperació d’aquesta tradició, que és un acte destacat de la festa major d’enguany, s’han viscut tres dies “apassionants”, ha explicat, amb l’exhibició espectacular d’aquest diumenge. 

Les proves puntuables van tenir lloc divendres i ahir. Avui, tot i que n’hi havia de programades, s’han hagut de suspendre a causa de la pluja. El que sí ha tirat endavant ha estat l’exhibició, molt atractiva per als ciutadans, tant de Lleida com d’Alguaire altres indrets que s’hi ha acostat per veure’ls. Els pilots han demostrat les seves habilitats, volant amb precisió i fent figures que dibuixaven a l’aire seguint seqüències determinades.

En acabar l’exhibició, s’ha procedit a fer el lliurament de trofeus, acte que ha presidit l’alcalde, acompanyat del regidor de Turisme, Fèlix Larrosa; el president de la Federació Espanyola; el president de l'Aeroclub Barcelona-Sabadell, Carles Martí; i el president del Real Aeri Club de Lleida, Jose Maria Niubó. En els parlaments previs, tots han remarcat la bona acollida que han rebut a Lleida i la gran festa que s'ha viscut aquesta cap de setmana, amb molta qualitat acrobàtica.

Entre els participants, destaca la participació de Cástor Fantoba, quart en els mundials d’acrobàcia en categoria individual i subcampió mundial en la categoria per equips.

Guanyadors

Els guanyadors del Campionat d’Espanya de Vol Acrobàtic 2012 ha estat:

– Categoria Esportiu total:

1r Xavier Olmo, amb un percentil de 74,4%
 
2n Ernest Artigas, 72,3%
 
3r Fabio Velasquez, 69,2%
 
 
– Categoria Intermedi total:
 
1r Juan Socías, amb un percentil de 60,2%
 
2n Carles Algué
 
3r Santi del Río
 
 
– Categoria Avançat total:
 
1r Jorge Macías, amb un percentil de 74%
 
2n Àlex Balcells, 63,4%
 
3r Pablo Villalba, 39,2%
 
 
– Categoria Il·limitat total:
 
1r Cástor Fantoba, amb el percentil de 79,1%
 
2n Juan Velarde, 77,9%
 
3r Anselmo Gámez, 66,8%