Proposta en família: Nova activitat interactiva per descobrir els Pirineus

MónNatura Pirineus, l’equipament que la Fundació Catalunya La Pedrera té a les Planes de Son, a les Valls d’Àneu, a la comarca del Pallars Sobirà, estrena aquest mes d’agost una nova activitat interactiva i autoguiada que descobreix la fauna, flora i paisatge dels Pirineus. Una proposta que coincideix amb la celebració del 20è aniversari del centre, consolidat com l’equipament de referència per conèixer els Pirineus, pel qual han passat més de 200.000 persones des de la seva obertura.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

Sota el nom 'El camí del gat salvatge', i amb l’ajuda d’un mapa i una aplicació mòbil, els visitants seguiran les petjades del gat salvatge. Descobriran deu punts d’interpretació que ajudaran a conèixer el paisatge fantàstic de les Planes de Son, altres animals que hi viuen com els talpons i les formigues, la vegetació de l’alta muntanya i algunes curiositats que no deixaran indiferents.

 

Durant l’activitat es plantejaran alguns reptes que caldrà superar per seguir el camí del gat salvatge. A través de l’aplicació mòbil, es podrà contemplar «allò que no es veu» i experimentar la natura amb tots els sentits.

 

La nova activitat estarà disponible tots els dies, de manera que els visitants de MónNatura Pirineus la podran fer en qualsevol moment. 'El camí del gat salvatge' es du a terme als voltants de MónNatura i té una durada aproximada de dues hores, que és el que es tarda a fer els dos quilòmetres que té l’activitat. 

 

La nova visita té un preu molt atractiu i únic de 12 euros per a tot el nucli familiar. L’objectiu és arribar al màxim de nombre de persones possibles, tot donant a conèixer les característiques dels Pirineus. La visita es podrà fer en català, castellà i anglès, ja que l’aplicació està disponible en els tres idiomes.

 

MónNatura Pirineus es consolida com l’equipament de referència per conèixer els Pirineus. Des de la seva obertura l’any 2002 han passat pel centre més de 200.000 persones que han gaudit dels tallers, activitats i de les estades programades. Aquestes activitats s’engloben en una tasca d’educació ambiental permanent que realitza el centre. Es treballa en la recuperació de la fauna salvatge autòctona, la cultura de la sostenibilitat i la sensibilització mediambiental. Destaquen d’aquests 20 anys de MónNatura Pirineus el descobriment d’una estrella, el programa reintroducció del trencalòs a Europa o el naixement del primer linx del Pirineu català al propi centre de fauna.