Sense Categoria

El Pirineu i Ponent preveuen rebre aquest estiu fins a 615.000 turistes

Avatar
  • juny 20, 2019
  • 4 min read

Pla general de diverses embarcacions de ràfting al riu Noguera Pallaresa | LleidaDiari.cat

 

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida preveu repetir aquest estiu els bons resultats del 2018 i consolidar d'aquesta manera els increments d'ocupació que estan registrant les comarques del Pirineu i Ponent des del 2013. Si la previsió es compleix, la demarcació rebrà durant la campanya d'estiu uns 615.000 turistes que faran al voltant d'1.750.000 pernoctacions en establiments de turisme reglat i no reglat, al marge de les segones residències, que no estan quantificades. Aquest primer cap de setmana d'estiu, que coincideix amb les festes de Sant Joan, es preveu una alta ocupació que es podria situar al voltant del 95% de mitjana i en molts casos plena ocupació.

 

El nivell de reserves per Sant Joan en les diferents tipologies d'allotjament són molt bones i actualment el Patronat parla d'un 85% de mitjana, tot i que en places de bungalous i de turisme rural en molts indrets ja tenen el cartell de complet, principalment a les diferents localitats on se celebra la festa del foc del solstici d'estiu amb la baixada de falles i la crema dels haros, a les comarques de l'Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà i la Val d'Aran.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Sant Joan genera tres dies festius

El Patronat destaca que la festivitat de Sant Joan d'enguany té una millor ocupació i un millor comportament turístic que l'any passat perquè genera tres dies festius, en escaure's la diada de Sant Joan en dilluns, mentre que l'any passat va coincidir amb un cap de setmana. D'altra banda, l'arribada de la calor, coincidint amb l'inici de l'estiu i el començament de les vacances escolars, es preveu que afavoreixi l'estada dels primers turistes a la demarcació de Lleida aquest estiu.

 

El Patronat de Turisme de la Diputació preveu poder continuar consolidant enguany els creixements que ha experimentat el sector turístic de la demarcació de Lleida en els darrers 6 anys durant la temporada d'estiu, fins a situar-se l'any 2018 en el millor resultat de tots els temps quant a establiments d'hoteleria, turisme rural, apartaments turístics i càmpings. L'estiu de 2018 va tancar amb un increment d'1,20% quant a el nombre de viatgers i d'un 1,73% més en el de pernoctacions en relació amb el mateix període del 2017.

 

Preveuen poder repetir els resultats de l'any passat

En aquest sentit, tant el Patronat de Turisme com els representants dels diferents subsectors d'allotjament turístic de la demarcació de Lleida preveuen poder repetir els resultats de l'any passat, cosa que representaria situar-se al voltant d'uns 615.000 turistes i 1.750.000 pernoctacions durant el període d'estiu, dels quals uns 475.000 viatgers amb 1.255.000 pernoctacions correspondrien als allotjats en els establiments d'hoteleria, turisme rural, càmpings i apartaments turístics, d'acord amb les dades de l'INE de l'any passat, mentre que els restants correspondrien a altres modalitats d'allotjament turístic, exceptuant les segones residències, que no estan comptabilitzades.

 

Les previsions vénen determinades per les dades positives dels darrers 6 anys. Això no obstant, cal tenir present que les dades del comportament turístic que està experimentant el sector de gener a l'abril d'enguany en relació amb els mateixos mesos de l'any 2018 s'aprecia un lleuger descens del 4% aproximadament quant a nombre de pernoctacions, vinculat a la campanya de neu.

 

Pel que fa al turisme estranger, el Patronat preveu que es mantingui també en percentatges similars als de l'estiu de l'any 2018, que van representar el 18% del total dels turistes i el 15% de les pernoctacions que van fer durant els mesos estivals a les comarques de Lleida. Amb aquests càlculs el Patronat preveu que uns 110.000 turistes seran estrangers, els quals faran més de 260.000 pernoctacions en les diferents modalitats d'allotjament turístic.

Una noia amb la falla encesa

Una noia amb la falla encesa acompanyada de la seva pubilla a les falles de la Pobla de Segur | LleidaDiari.cat

 

 

També et poden interessar…

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *