La neu retorna el paisatge d’hivern al Pirineu en ple maig

Imatge de la nevada a les cotes altes del Ripollès aquest divendres al matí

Imatge de la nevada a les cotes altes del Ripollès aquest divendres al matí | Josep Maria Cano

 

El maig és una caixa de sorpreses a nivell meteorològic i, si bé fa pocs dies teníem temperatures pràcticament estiuenques, aquest divendres l’arribada d’un embossament d’aire fred ha provocat una acusada baixada dels termòmetres arreu i pluges que han escombrat tot Catalunya. Al Pirineu, això s’ha convertit en un descens brusc de la cota de neu que ha emblanquinat les cotes altes de la serralada, deixant un paisatge hivernal en ple mes de maig.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

La baixada de la temperatura ha estat especialment brusca al Pirineu, on localment s’ha baixat 11 graus respecte als valors d’ahir dijous. De fet, la cota de neu se situa entre els 1.500 i 1.700 metres en general, però en algunes ocasions s’ha vist nevar a 1.200 metres, especialment a la part gironina. L’emblanquinada és més evident a partir dels 2.000 metres on, en alguns casos, ja s’hi han acumulat 10 centímetres. Aquestes són algunes de les imatges més impressionants de la nevada al Pirineu català, andorrà i francès:

 

Imatge d'un grup d'excursionistes al Ripollès baixant en ple temporal avui

Imatge d'un grup d'excursionistes al Ripollès baixant en ple temporal avui | Josep Maria Cano

 

La neu ha emblanquinat les parts altes del Pirineu

La neu ha emblanquinat les parts altes del Pirineu | Josep Maria Cano

 

 

 

La neu seguirà caient de forma intermitent aquest cap de setmana

No és estrany veure nevar al mes de maig al Pirineu, inclús al juny, a causa d’un retrocés transitori cap a l’hivern. No obstant, destaquen les temperatures ben fresques o fredes que hem tingut a tot Catalunya amb tot el territori per sota dels 20º o 15º en conjunt. Als cims del Pirineu han estat sota zero durant tota la jornada, i aquest fred en alçada es mantindrà el cap de setmana amb alguns xàfecs de neu.

 

En aquest sentit, la previsió és que tant dissabte com diumenge hi hagi ruixats i tempestes a tot el Pirineu, que seran en forma de neu a partir d’uns 1.500 o 1.600 metres tan sols, localment per sota. En tot l’episodi es poden acumular 15 o més centímetres de neu nova en algunes zones de la serralada, especialment de la part oriental.

 

També et pot interessar…