El Pirineu de Lleida preveu una ocupació mitjana del 65% durant el pont de la Puríssima

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida preveu per als nou dies del llarg pont de la Puríssima (que van del dissabte 3 i fins al diumenge 11 de desembre) una ocupació mitjana d’entre el 60 i el 65% al conjunt de comarques del Pirineu lleidatà amb estacions d’esquí. La millor ocupació s’estima a partir del dimecres 7 i fins al diumenge 11, quan podria situar-se per damunt del 80%, de mitjana. Les estacions d’esquí alpí de Baqueira Beret, Boí Taüll, Espot, Port Ainé i Port del Comte estaran obertes amb diferents gruixos de neu i oferta d’esquí, mentre que les de nòrdic encetaran temporada el dissabte 3 amb oferta de neu i usos turístics. Durant aquests dies, les estacions d’esquí lleidatanes esperen vendre uns 90.000 fortets.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Tant el Patronat com els representants dels diferents subsectors d’allotjament turístic de les comarques de Lleida preveuen una bona afluència de visitants durant el pont de la Puríssima, atrets especialment per la pràctica de l’esquí i les activitats relacionades amb la neu a la zona del Pirineu. Però també s’esperen visitants que aprofitaran aquestes dates per gaudir d’uns dies de descans en contacte amb la natura, practicant diverses activitats vinculades amb l’àmplia oferta relacionada amb el patrimoni cultural, el turisme actiu i la gastronomia que ofereix el conjunt de la demarcació, segons ha explicat el gerent del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Juli Alegre.

En la primera part d’aquest llarg pont, en concret en el tram comprès del dissabte 3 de desembre fins al dimarts dia 6, la mitjana d’ocupació es mourà al voltant del 45 o 50%, mentre que en la segona part serà del 80%, i a les zones turístiques lleidatanes més properes a estacions d’esquí i a peu de pistes es pot fregar la plena ocupació, principalment amb vista al cap de setmana del 10 de desembre, segons les previsions del Patronat. Pel que fa a la resta d’indrets turístics de la demarcació de Lleida sense estacions d’esquí, estima també una bona ocupació, especialment durant el segon tram del pont.

Des del Patronat, destaquen que la coincidència en el calendari dels dos dies festius entre setmana permetrà moltes combinacions a l’hora de buscar la millor escapada, fet que aprofitaran moltes famílies i grups d’amics per fer visites al conjunt del territori lleidatà, gaudir de l’oferta cultural, paisatgística, gastronòmica i per practicar l’esquí en algun dels 11 centres d’hivern del Pirineu de Lleida, així com de l’oferta complementària a la neu que ofereixen un total de les 137 empreses de la demarcació. Alegre també ha remarcat el fet que molts centres escolars facin festa el divendres 9 de desembre, cosa que afavorirà també una major afluència de turistes en el tram final del pont.

Les estacions lleidatanes esperen vendre uns 90.000 forfets

L’estació aranesa de Baqueira Beret va encetar la campanya d’esquí al Pirineu de Lleida el 26 de novembre. Els complexos de Boí Taüll, Espot i Port Ainé, gestionats per FGC, obriran la temporada aquest divendres, 2 de desembre, mentre que Port del Comte ho farà de manera parcial el dissabte, dia 3, a l’espera de rebre més precipitacions en forma de neu els pròxims dies que li permetin ampliar la superfície esquiable. De la seva banda, Tavascan no oferirà encara pel pont la pràctica d’esquí alpí però tindrà el domini de nòrdic obert i en molt bones condicions.

La resta d’estacions lleidatanes de nòrdic obriran a partir del dissabte 3 de desembre, si bé la major part d’elles oferiran circuits de raquetes i excursions, a més d’usos turístics, mentre no tinguin més gruixos de neu. Les estacions de Lles, Aransa i Tuixent-la Vansa estaran obertes per fer excursions a peu i amb raquetes. També tindran obert el bar-restaurant i refugis a més del servei de lloguer de raquetes. Sant Joan de l’Erm i Virós-Vallferrera tindran tots els serveis turístics oberts i neu a les parts altes de l’estació.

El Patronat de Turisme estima que durant aquests nou dies de pont es podria assolir la venda d’uns 90.000 forfets, si bé el resultat final també dependrà de les condicions meteorològiques i de la quantitat de neu nova.