El Pirineu de Lleida preveu que l’ocupació turística superarà el 85% per Setmana Santa

Els establiments turístics del Pirineu de Lleida preveuen una ocupació mitjana superior al 85% entre Dijous Sant i Dilluns de Pasqua, tot i que variarà en funció del tipus d'allotjament i sempre que el temps acompanyi, segons les previsions del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.

 

L'aixecament del confinament comarcal, que permet desplaçaments fora de la comarca en una mateixa bombolla de convivència, ha disparat les reserves amb vista a Setmana Santa en les diferents tipologies d'allotjaments turístics del conjunt de la demarcació de Lleida, però sobretot a la zona del Pirineu. En aquest sentit, alguns establiments situats entorn de les estacions d'esquí poden fregar la plena ocupació entre divendres i diumenge.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

La vicepresidenta del Patronat de Turisme, Rosa Pujol, ha destacat l'àmplia oferta d'activitats que es poden fer en aquestes dates a les comarques lleidatanes, amb la recta final de la temporada d'esquí i l'inici dels esports d'aventura com a principals reclams. En aquest sentit, confia que el fet que es pugui sortir de la comarca notarà en l'ocupació turística com també en la contractació de serveis turístics a tota la demarcació, però especialment al Pirineu. En aquest sentit, Pujol ha reiterat la necessitat de seguir les recomanacions de les autoritats sanitàries i respectar els desplaçaments dels grups bombolla autoritzats per evitar la propagació del virus i poder continuar l'activitat sense noves limitacions de mobilitat.

 

Bones expectatives en els diferents subsectors turístics lleidatans

Des dels diferents subsectors d'allotjament turístic de la demarcació de Lleida i des del mateix Patronat de Turisme preveuen una molt bona ocupació turística per Setmana Santa amb un públic català. En el cas de l'hoteleria, es preveu una ocupació d'entre el 85 i el 90% entre Dijous Sant i Dilluns de Pasqua al Pirineu, mentre que se situarà per damunt del 40% el primer tram de la setmana. A la resta de la demarcació el percentatge serà inferior. Es preveu que un 90% dels establiments hotelers del Pirineu lleidatà estiguin oberts per Setmana Santa.

 

Les cases de turisme rural estimen una ocupació alta en el conjunt de la demarcació, si bé les limitacions imposades per les bombolles de convivència faran que molts d'aquests establiments estiguin plens però amb menys clients. Cal recordar que la normativa anticovid només els permet acollir un màxim de sis persones de la mateixa bombolla familiar.

 

Segons l'Associació de Cases de Turisme Rural de Lleida, un 50% dels establiments es veuran afectats per aquesta limitació, atès que moltes cases tenen capacitat per acollir fins a 15 persones i ara es veuran limitades a només 6. El nivell d'ocupació en aquestes circumstàncies rondarà el 95%, i la plena ocupació del Dijous Sant al Dilluns de Pasqua, si bé el nombre de turistes que acolliran i les pernoctacions que s'hi faran seran inferiors a la capacitat total de l'oferta. Pel que fa al primer tram, la mitjana d'ocupació estarà al voltant del 30% a la plana i d'un 70% al Pirineu.

 

Previsió de plena ocupació a les places de bungalous

Pel que fa als càmpings, la previsió és de plena ocupació a les places de bungalous des del Dijous Sant fins al Dilluns de Pasqua i d'un 75% els altres dies de la setmana. Quant a les places d'acampada, es preveu que estaran al voltant d'un 75% de mitjana durant els dies festius de Setmana Santa, sempre que la climatologia acompanyi, i en percentatges molt inferiors els dies anteriors als festius.

 

Per la seva banda, les places d'apartaments turístics registraran una ocupació alta, principalment entre Dijous Sant i Dilluns de Pasqua, i així mateix les segones residències, que tindran un alt nivell d'ocupació en aquestes dates.

El Pirineu de Lleida preveu que l’ocupació turística superarà el 85% per Setmana Santa

El Pirineu de Lleida preveu que l'ocupació turística superarà el 85% entre Dijous Sant i Dilluns de Pasqua | LleidaDiari.cat

 

Recta final a la temporada l'esquí i tret de sortida al turisme actiu

El Pirineu de Lleida manté totes les estacions d'esquí alpí obertes i una oferta de més de 160 quilòmetres de pistes per Setmana Santa, amb gruixos de neu que oscil·len actualment entre els 25 i els 120 cm. El conjunt de complexos de nòrdic presenten una oferta de 70 quilòmetres per practicar raquetes, mentre que els de Tuixent-la Vansa i Tavascan tenen 27 quilòmetres de circuits marcats per a l'esquí. A partir del 27 de març, coincidint amb l'inici de Setmana Santa, l'estació de Baqueira Beret augmentarà el domini esquiable, si les condicions meteorològiques i sanitàries ho permeten.

 

Els centres hivernals lleidatans esperen per aquesta Setmana Santa una bona afluència d'esquiadors, els quals podran gaudir dels darrers dies d'esquí d'aquesta atípica temporada que acabarà el 5 d'abril i que ha estat marcada per les limitacions a la mobilitat geogràfica, llevat pràcticament del període de les festes de Nadal, Cap d'Any i Reis, cosa que es traduirà en una reducció notable respecte a la campanya anterior.

 

Per la seva banda, el turisme actiu i les activitats aquàtiques també s'encaren amb optimisme la Setmana Santa pel que fa a la reserva d'activitats. Una oferta que en el conjunt de la demarcació se suma a un ventall de propostes de turisme rural, turisme de natura, turisme cultural, activitats diverses com ara la floració de fruiters i la mateixa gastronomia del territori, que configuren els diferents punts d'atracció per als visitants en aquestes dates a les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida.

 

Atractius del Pirineu

Així mateix, el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, com també els diferents parcs naturals de la demarcació de Lleida, les esglésies de la Vall de Boí, el Centre d'Observació de l'Univers del Montsec, el monestir de Vallbona de les Monges, l'estany d'Ivars i Vila-sana, la Ruta dels Castells de Lleida i la mateixa Seu Vella de la ciutat de Lleida, seran altres dels indrets de les comarques lleidatanes que rebran un bon nombre de visitants per Setmana Santa, tal com en anys anteriors.