El Pirineu de Lleida frega la plena ocupació pel pont del 15 d’agost

Una barca de ràfting amb el poble de Llavorsí, al Pallars Sobirà, al fons.

Una barca de ràfting amb el poble de Llavorsí, al Pallars Sobirà, al fons. | LleidaDiari.cat

 

Hotels, càmpings i cases de turisme rural del Pirineu de Lleida penjaran el cartell de complert aquest pont del 15 d'agost. En concret, la plena ocupació serà a partir del dijous, malgrat que durant tot el mes la mitjana se situarà entre el 70% i el 80%. Els càmpings de la demarcació, amb més de 23.000 places disponibles a tot Lleida, arribaran al 100% d'ocupació. Pel que fa a les zones més demanades són les comarques del Pallars Sobirà, Val d'Aran i Alta Ribagorça on els visitants busquen activitats de turisme familiar, senderisme i esports d'aventura. Així mateix, el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici és un dels principals atractius del Pirineu. Marta Cortina, presidenta de la Federació de Càmpings de Lleida, ha explicat que la mitjana d'estada dels clients als càmpings és de 5,3 dies. Cortina ha dit que és una molt bona xifra i ha recordat que la veïna Osca se situa als 3,8.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Els càmpings l'any 2018 van registrar 258.300 pernoctacions

Pel que fa als hotels, aquest mes d'agost s'han recuperat d'un mes de juliol més fluix que temporades anteriors, i els registres estan al 85% d'ocupació. Els quatre dies de pont la majoria penjaran el cartell de complet. Per la seva part, les valls d'Àneu ja s'han recuperat del descens en el nombre de reserves després de la cancel·lació del festival Doctor Music. El Festival Esbaiola't ha estat l'esdeveniment que els ha fet repuntar pel que fa a pernoctacions.

  

Així mateix, a les comarques de la plana de Lleida els registres són bastant inferiors, segons Josep Castellarnau, president de la Federació d'Hostaleria de Lleida.

 

Una barca de ràfting amb el poble de Llavorsí, al Pallars Sobirà, al fons.

 

Les cases de turisme rural del Pirineu assoliran la plena ocupació aquests dies, mentre les de la plana de Lleida registraran entre un 50% i un 80% depenent dels serveis que ofereixen. Jaume Ramon, president de la Federació del turisme rural i l'agroturisme de les Terres de Lleida, ha explicat que els allotjaments amb piscina, durant l'estiu, són els més demanats a la plana i la resta costa emplenar-los. Pel que fa al Pirineu, tots arriben pràcticament al 100%. Ramon, a diferència de Cortina, lamenta que les estades cada cop s'escurcen més. 

  

El Patronat de Turisme preveu rebre aquest estiu 615.000 turistes, que generaran 1,7 milions de nits d'allotjament.

 

 

També et pot interessar…

Matí d'operatius policials a Catalunya