Cultura

Pipo Romero actuarà a Lleida en el marc del GPS12

El músic prové de l’essència d’aquesta ciutat i de les músiques, influències i folklores de diferents llocs del món

Marta Romera
  • setembre 29, 2022
  • 2 min read
Pipo Romero actuarà a Lleida en el marc del GPS12

GPS Girando Por Salas és un Circuit de Músiques Populars concebut per a la promoció de les músiques actuals, facilitar als artistes emergents un circuit de concerts i sales més enllà de la pròpia comunitat autònoma i potenciar la música en directe. 

És patrocinat per l’Instituto de les Artes Escénicas y de la Música (INAEM) del Ministerio de Cultura y Deporte i compta amb la col·laboració de la Federación Coordinadora del Circuito de Músicas Populares, formada per les associacions professionals del sector de la música: ACCES, APM, ARC, ARTE, MUSICAT, PROMUSICAE i UFI.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Pipo Romero

Compositor i guitarrista procedent de Cadis, la música de Pipo Romero prové de l’essència d’aquesta ciutat i de les músiques, influències i folklores de diferents llocs del món. Durant molts anys, Pipo ha estat un dels guitarristes d’estudi i sessió més prestigiosos del país, però la veritable passió de Pipo apareix quan troba una nova manera de tocar en què unir totes les influències que conviuen dins d’ell (clàssic, flamenc, jazz …) però portats al llenguatge de la guitarra acústica. El setembre de 2017, el seu primer àlbum ‘Folklòric’ va ser editat pel segell Legacy i va entrar directament en el top ten de la WMCE (World Music Charts Europe, nov. 2017).

A la fi de 2018, el compositor i guitarrista presenta el seu segon àlbum ‘Ideari’, esgotant les entrades durant dues nits consecutives en la seva Cadis natal, així com en els festivals de jazz Barcelona i Madrid, i interpretant durant 2019 la seva música en nombrosos fòrums internacionals (el Canadà, els EUA, Itàlia, Portugal). Pipo Romero es consolida així com una de les figures més revolucionàries de la guitarra acústica i ens delecta ara amb la seva ‘Ikigai’.

El músic de Cadis actuarà el 15 d’octubre a les 20:30 h a l’Espai Orfeó, dins la programació GPS Girando Por Salas.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *