Un tren no pot sortir de Cervera per les pintades a la cabina del maquinista

Pla general on es pot veure el tren de la R12 estacionat a Cervera

Pla general on es pot veure el tren de la R12 estacionat a Cervera | LleidaDiari.cat

 

Un tren de la línia 12 de Rodalies no ha pogut sortir aquest matí de Cervera perquè uns grafiters han pintat la cabina del maquinista. La revisió d'inici del servei ha detectat les pintades, que dificulten la visibilitat del conductor. El tren havia de sortir a les 6.55 hores de Cervera per arribar a l'estació de Lleida Pirineus a les 7.47. S'ha establert un servei alternatiu per carretera.

  

  

A causa d'aquest incident imprevist, els viatgers que normalment utilitzen aquesta ruta de tren s'han vist afectats per aquesta. Cal destacar, a més, que l'hora del succés és, normalment, una hora punta en desplaçaments, ja que la ciutadania es disposa a anar a treballar. També els més joves s'han vist afectats per aquestes pintades, ja que són molts els joves que utilitzen els serveis de Rodalies per acudir cada dia als seus centres d'estudis des dels pobles o capitals de comarca de la demarcació de Lleida, fins a la capital del Segrià.

 

Pla mitjà on es pot veure en primer terme un pot d'esprai

Pla mitjà on es pot veure en primer terme un pot d'esprai | LleidaDiari.cat

 

 

Unes pintades que impideixen la visibilitat

Les pintades com a tal no han estat el gran problema. El veritable problema és la posició de les pintades, ja que estaven estratègicament situades de tal forma que no deixaven veure al conductor la ruta a seguir. D'aquesta manera, i per tal d'evitar riscos majors, s'ha decidit suspendre el trajecte. En aquest sentit, i per tractar d'alleujar el perjudici per als clients habituals d'aquest servei, s'ha establert un servei alternatiu per carretera. Així doncs, les persones que es disposaven a fer ús d'aquest servei ferroviari no han pogut fer-ho amb normalitat, però sí que han pogut arribar al seu destí.

Pla obert on es pot veure des de dins el tren pintat per uns grafiters a Cervera

Pla obert on es pot veure des de dins el tren pintat per uns grafiters a Cervera | LleidaDiari.cat

 

 

Altres incidències en els serveis de Rodalies de Lleida

Aquesta no és la primera vegada que un servei de Rodalies de la demarcació presenta problemes. De fet, cal recordar que el mes d'octubre de l'any passat, es va donar un servei alternatiu als viatgers de la líniea de Rodalies R12 entre Lleida i Tàrrega per una avaria del comboi detectada al baixador de Golmés. Segons van informar des de Rodalies en el moment dels fets, les linies afectades van ser: la de Lleida 08.50, la de l'Hospitalet 12.20 i 07.51 i la de Lleida 11.23.