Sense Categoria

Pimec Lleida reitera el seu rebuig al projecte comercial de Torre Salses

Avatar
  • octubre 9, 2018
  • 3 min read

Imatge de Pimec | LleidaDiari.cat

 

Pimec Lleida manté el seu rebuig als projectes comercials de Torre Salses, però especialment al que planteja Carrefour al costat de l'Ll-11, que la patronal considera «desmesurat per la ciutat» i una «aberració». Pimec mostra la seva preocupació perquè s'acabi traslladant el focus comercial a la perifèria de Lleida i aposta per mantenir-lo dins del nucli urbà. En aquest sentit, l'entitat dóna el seu vistiplau al projecte del Pla de l'Estació.

 

El president de Pimec Comerç Lleida, Manel Llaràs, ha advertit que aquests projectes comercials, juntament amb Gran Gardeny, comportaran que Lleida dobli l'actual superfície d'oferta comercial, que és d'uns 250.000 metres quadrats. D'altra banda, Pimec oferirà assessorament, activitats i formació als comercials de Sucs, Raimat i de la partida de Llívia per tal de dinamitzar l'activitat comercial en aquests nuclis i evitar el tancament d'establiments.

La zona del SUR 42 de Lleida (Torre Salses), on està projectada una zona comercial de mitjanes superfícies

La zona del SUR 42 de Lleida (Torre Salses), on està projectada una zona comercial de mitjanes superfícies | LleidaDiari.cat

 

 

Cal recordar, que el passat mes de gener la Comissió Territorial d'Urbanisme de Lleida va emetre un informe favorable a la modificació del Pla general d'ordenació urbana de Lleida per reajustar el traçat de l'avinguda Víctor Torres, entre el carrer dels Alamús, i el pont sobre el ferrocarril, d'accés al SUR 42 (Torre Salses), on hi ha projectada una zona comercial de mitjanes superfícies. Finalment, la Comissió va avalar el document després dels canvis i aportacions que hi ha anat introduint l'Ajuntament de Lleida per tal d'atendre els diversos requeriments d'Urbanisme. En cas que s'acabi desenvolupant l'àrea comercial de Torre Salses, el promotor haurà d'assumir una part del cost de la construcció del vial d'accés. L'expedient s'elevarà ara a la Comissió de Política Territorial i d'Urbanisme de Catalunya, que haurà d'emetre el seu informe al respecte abans que el document pugui rebre l'aprovació definitiva per part del conseller de Territori i Sostenibilitat.

 

Què suposarà el nou vial de Torre Salses?

El nou vial suposarà l'accés a la zona de Torre Salses, entre els barris de la Bordeta i Magraners, on la firma Eurofund Parc Lleida preveu ubicar una àrea comercial de mitjanes superfícies de 55.000 metres quadrats i on també està prevista la construcció d'apartaments i xalets unifamiliars. Per aquest motiu, en cas que finalment l'àrea comercial s'acabi desenvolupant amb una proporció superior al 25% del sostre total del SUR 42, el seu promotor haurà de participar en el cost total de la infraestructura viària amb la part proporcional, segons va assenyalar en el seu moment el director general d'Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra.

 

 

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *