‘Petites grans heroïnes’, el cine pels infants arriba a Lleida

Del 26 de novembre al 17 de desembre, CaixaForum Lleida acollirà el cicle ‘Petits Cinèfils‘ de la Fundació ‘la Caixa’, oferint una selecció de pel·lícules i curtmetratges amb el títol ‘Petites grans heroïnes‘. Aquest programa, concebut per contribuir a l’educació audiovisual dels nens i les nenes, destaca personatges femenins intrèpids amb un esperit optimista. En cada sessió, l’equip educatiu de CaixaForum presentarà la pel·lícula, oferint claus interpretatives, i convidarà el públic a participar en un debat després de la projecció. ‘Petites grans heroïnes’ és una resposta a la desigualtat de gènere en la representació cinematogràfica, destacant protagonistes femenines amb fortalesa, empoderament i papers heroics.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La primera projecció, el 26 de novembre, serà ‘La Mia i el Migú’, que narra la història de la Mia, una nena valenta que emprèn un viatge en solitari per salvar el seu pare. El 3 de desembre, es projectaran quatre curtmetratges amb el títol ‘La Dúnia i altres contes del món’, centrats en nenes que han emigrat i han d’explorar noves cultures. El 10 de desembre, ‘Fritzi: Un conte revolucionari’ mostrarà la caiguda del mur de Berlín des de la perspectiva d’una nena de 12 anys. El cicle es conclourà el 17 de desembre amb ‘Les aventures animades de la Bruna, la Kenya i altres nenes intrèpides’, que destaca nenes amb imaginació i optimisme.

La iniciativa forma part de l’aposta de la Fundació ‘la Caixa’ per una programació cultural de qualitat i ofereix produccions cinematogràfiques divertides i pedagògiques. El cicle ‘Petits Cinèfils’ busca estimular la reflexió i l’aprenentatge a través del cinema, proporcionant continguts tant estètics com crítics sobre temes d’interès per als més petits i les seves famílies.