Més de 1.500 persones retingudes al Port de Barcelona perquè 69 bolivians no tenien visat

Un grup de 69 bolivians sense un visat vàlid per entrar a l’espai Schengen està retingut en un creuer al Port de Barcelona, que per ara no pot continuar la seva ruta pel Mediterrani. Aquests passatgers, entre els que hi ha famílies amb nens, viatjaven a l’MSC Armonia, que havia sortit des del Brasil. El ministeri d’Exteriors de Bolívia està treballant amb les autoritats espanyoles, el consolat i l’empresa per atendre el cas. Amb tot, Bolívia exigeix a MSC Cruceros una «solució immediata» perquè «la seva obligació era corroborar els documents d’ingrés i sortida a qualsevol destí» per «evitar aquest tipus d’imprevistos». L’empresa ha assegurat que «els passatgers semblava que tinguessin documentació apropiada» quan van embarcar al Brasil.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!
300x600-neu

«Hem estat informats per les autoritats que els visats no són vàlids per a la seva entrada a la zona Schengen», ha assegurat MSC en un comunicat. Com a conseqüència, aquests passatgers «no han pogut desembarcar a Barcelona, que era el seu destí final». La resta de passatgers, més d’un miler, sí que han pogut baixar del creuer, segons fonts d’MSC.

La Policia Nacional i la Delegació del govern espanyol a Catalunya estan en contacte amb les autoritats bolivianes i la companyia MSC per tal d’agilitzar els tràmits administratius i resoldre al situació al més aviat possible.

Hores d’ara, el vaixell segueix al Port mentre totes les parts intenten trobar una solució a un «procés complex», segons l’empresa. El vaixell havia de sortir aquest dimarts a les quatre de la tarda per continuar el seu viatge pel Mediterrani. De moment, aquest dimecres tenia una escala a Còrsega que no ha pogut fer i té visites previstes en altres ports com Civitavecchia i Venècia, entre d’altres, fins a acabar definitivament el viatge a Croàcia.

Fonts de la companyia asseguren a l’ACN que la resta dels viatgers que no poden continuar el creuer pel Mediterrani se’ls ha ofert baixar de nou a terra per seguir visitant Barcelona i que els ha posat a disposició diferents busos per traslladar-los al centre de la ciutat.