Sense Categoria

Persones de tot l’Estat fan volar el seu drone a Lleida

LleidaDiari
  • desembre 15, 2012
  • 2 min read
Persones de tot l’Estat fan volar el seu drone a Lleida

Persones de tot l’Estat fan volar el seu drone a Lleida| Redacció – Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

El Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida ha acollit aquest dissabte la 2a Trobada de Lleida Drone, que pretén difondre les activitats al voltant d’aquest aparell, una aeronau sense tripulació humana que vola de forma autònoma. La trobada ha comptat amb participants d’arreu de Catalunya i de l’Estat, que han fet volar els seus drones pel parc.

La jornada ha començat amb una trobada tècnica al Viver TIC, oberta a tothom qui estigués interessat en aquesta tecnologia. Ja al migdia s’ha fet una exhibició acrobàtica de vol d’un helicòpter radio controlat en la rotonda d’accés al parc. Després, a l’aparcament, un hexacòpter de Girona ha filmat imatges aèries dels edificis H, Innova, CeDiCo i el Viver TIC, entre altres. Alhora, una càmera Street View, cedida per Google, ha seguit la mateixa ruta per gravar un vídeo de 360º, per després editar un vídeo amb el resultat de les dues gravacions.
 
L’activitat ha comptat amb la participació de l’organització de superdotats Mensa España, amb la presència de la seva presidenta, Mila Espido, i membres de l’entitat de Lleida i Saragossa.
 
Els drone s’utilitzaven majoritàriament amb finalitats bèl·liques, però des de fa un temps tenen també altres aplicacions com controls tèrmics, gravació d'imatges i vídeos aeris, anàlisi de sòls i agrimensura, entre d'altres.
 
Lleida Drone neix com a activitat paral·lela a la Lleida Magical Lan Party, organitzada per Save the Party i patrocinada per Ponent 2002, empresa de tecnologies de la informació que està al Parc. L’objectiu de Lleida Drone és crear una comunitat que desenvolupi activitats vinculades amb els Drone.

rn

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *