Sense Categoria

La Perpetuo Socorro de Lleida incorpora una nova Unitat de Fisioteràpia de Sòl Pelvià

LleidaDiari
  • octubre 30, 2020
  • 3 min read

La Clinica HLA Perpetuo Socorro incorpora una nova Unitat de Fisioteràpia de Sòl Pelvià | HLA Perpetuo Socorro

Es calcula que una de cada deu dones tindrà una disfunció de sòl pelvià que precisarà cirurgia correctora. Les tres entitats més freqüents (incontinència urinària, incontinència fecal i el prolapse d'algun dels òrgans pèlvics) poden afectar fins a un terç de les dones adultes, encara que és difícil calcular la seva incidència per l'enorme varietat de lesions i, sobretot, perquè moltes dones no consulten obertament per vergonya.

 

La Clínica HLA Perpetuo Socorro de Lleida ha posat en marxa recentment la Unitat de Fisioteràpia de Sòl Pelvià, en la qual treballen fisioterapeutes juntament amb personal mèdic d'Urologia, Ginecologia, Cirurgia, etc.). L'objectiu d'aquesta nova unitat és la valoració, tractament i prevenció de les disfuncions de sòl pelvià i l'abdomen, que afecten gran part de la població com a dones embarassades, postpart, dones i homes adults, esportistes, nens, etc.

 

[predef]lleidadiari-grup-de-facebook-598[/predef]

 

Un tractament personalitzat per a cada pacient

La fisioterapeuta responsable de la unitat, Ariadna Lletja, afirma que el valor diferencial d'aquesta unitat resideix en «aplicar un tractament personalitzat per a cada pacient, fent-li part d'en la seva pròpia recuperació. En aquest sentit, ens ajudem d'eines i tecnologia com el biofeedback, l'eficàcia s'ha demostrat en múltiples disfuncions de sòl pelvià». Les disfuncions en aquesta part del cos poden afectar notablement la qualitat de vida de les persones que el pateixen, en forma de:

Incontinències d'orina, de gasos o femta.
• El dolor pelvià o perineal
• Els prolapses d'òrgans pèlvics
Diàstasis abdominal
• El restrenyiment
• La dificultat per orinar
Infeccions de repetició
Disfuncions sexuals (dolor, ejaculació, precoç, disfunció erèctil)
Disfuncions nervioses lleus
• Dolor menstrual

 

Igualment, es treballa en processos com:
Prepart i postpart
• Abans i després d'intervencions quirúrgiques
Recuperació del cos (fisioestètica)

 

Les 3 dimensions que afecten una patologia de sòl pèlvic

«És molt important abordar les 3 dimensions que afecten una patologia de sòl pelvià el factor biològic, el factor psicològic (pensaments, emocions i conductes) i el factor social (relacions personals). Des d'un model biopsicosocial podem intervenir en el pacient per millorar en aquests tres aspectes fonamentals en les persones. Escoltar quines són les preocupacions d'aquests pacients i intervenir per millorar la seva qualitat de vida serà la clau per a l'èxit», assegura la responsable de l'àrea.

 

Per tractar aquestes disfuncions de sòl pelvià, s'utilitzen diferents tècniques com tècniques de teràpia manual, exercicis de Kegel, electroestimulació i biofeedback, neuromodulació, massatge perineal, abdominals hipopressius, exercicis específics per a reeducació postural, correcció d'hàbits dietètics i miccionals, així com tècniques per millorar l'educació del pacient.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *