La DGT aprova noves modificacions en el permís de conduir B

Cambios sustanciales en el permiso B

Canvis substancials en el permís B | Cedida

 

Aquest dilluns 3 de setembre la Direcció General de tràfic, DGT, ha anunciat que té la intenció de modificar la normativa del permís de conduir de la classe B. Amb aquest canvi els conductors tindran la possibilitat de conduir vehicles ecològics de més de 3.500 quilograms, però sense superar el límit de 4.250 quilograms.

 

La decisió no deixa escapar l’oportunitat de mercat creada amb l’aparició dels vehicles ecològics, cada vegada més en alça al país. D’aquesta manera la DGT vol encaixar amb els països que ja van implantar a normativa fa uns anys, com per exemple Suècia.

 

Grans canvis en el permís B

Fins ara la normativa permetia conduir turismes i motocicletes de fins a 125 cc, a condició que es tingués més de dos anys d'experiència. A més, també considerava els vehicles ecològics de fins a 3.500 quilograms, o fins als 4.250 quilograms si portaven un remolc de menys de 750 quilograms.

 

La novetat és que ara els usuaris que tinguin l'experiència necessària al volant, dos anys mínim, podran conduir vehicles ecològics de més de 3.500 quilograms, però sense excedir els 4.250 quilograms. Així la DGT s'assegura de poder fomentar les noves polítiques d'emissions i tenir una assimilació positiva en el mercat nacional dels vehicles ecològics.

 

El futur és ecològic

L'Administració nacional va donar suport al creixement de les motocicletes de 125 cc, conscients de la gran possibilitat d'ampliar el mercat. Així doncs, si es fomenta l'ús de vehicles ecològics, augmenta l'oferta i l'usuari, a més, adquireix una nova visió de mercat.

 

En diverses ocasions els fabricants de vehicles ja van assegurar que el futur passa pels automòbils ecològics, sent un mercat obert i en constant expansió suposa una total revolució. Conscient d'aquest fet, la DGT va voler impulsar aquest nou tipus de polítiques i facilitar l'entrada dels vehicles ecològics al mercat nacional i fomentar el seu ús.

 

Era necessari el permís C

Gràcies a aquesta normativa es podran conduir vehicles ecològics de diferents tipus: híbrids, elèctrics, de gas natural, GLP o de combustió amb hidrogen. Només aquests i no la resta a causa del seu pes, ja que per la seva morfologia, bateries i dipòsits més pesats, aquests vehicles pesen molt més que els convencionals.

 

Fins ara era necessari tenir el carnet de conduir C, ja que permet conduir els vehicles de més de 3.500 quilograms, provocant una limitació important perquè els vehicles ecològics poguessin arribar a la majoria de la població.