‘El Periòdic d’Andorra’ publica la primera enquesta prohibida del 21-D

Resultat del sondeig publicat per GESOP | GESOP

 

Les enquestes sobre el 21-D no es poden publicar a l'estat espanyol des de la passada mitjanit del divendres 15 de desembre. No obstant, i una vegada més, 'El Periòdic d'Andorra' ha fet seva la dita de 'feta la llei feta la trampa'. El citat mitjà ha burlat la prohibició i ha publicat un sondeig, en forma de 'tracking', que es publicarà diàriament, fins el próxim dimecres 20 —dia abans de les eleccions—, a les 17.00 hores. 

Una forma peculiar de saltar-se la norma

No obstant, per entendres aquestes enquestes andorranes, cal tenir molt en compte el mercat de la fruita. A través de diferents peces de fruita, els membres d'´Electomania' —una comuntat online especialitzada en política i sondejos electorals— han publicat a través de Twitter els resultats dels sondejos d'aquest dissabte 16 de desembre. 

 

Així doncs, les llimones cotitzen a l'alça per davant de les taronges i els advocats de Brussel·les. En unes altres paraules, ERC seria el partit amb major nombre de vots, seguit per Ciutadans i Junts per Catalunya es posicionaria com a tercera força política. 

 

 

Els resultats: ERC continua líder 

Concretament, i segons aquest 'tracking' preelectoral del Gabinet d'Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP), ERC tindria 34-35 escons i el 22,1 % dels vots. Ciutadans amb 27-28 escons, amb un 21,4% dels vots. Junts per Catalunya, 25-26 escons i un 17,5% dels vots. El PSC amb 23-24 escons i un 17,1 %. Catalunya en Comú-Podem es quedaria amb 9-10 representants i un 8,5% dels vots. La CUP amb 7-8 escons i un 6,1% dels vots. I, finalment, el PP en última posició amb 6-7 escons i un 5,4% dels vots.