Performance per denunciar la sanitat-empresa i anunciar l’arribada del Correscales

Performance per denunciar la sanitat-empresa i anunciar l’arribada del Correscales| Redacció – Fotografia: Marea Blanca

 

La Marea Blanca de Ponent i Pirineus ha realitzat una acció en forma de performance a la plaça Ricard Vinyes de Lleida amb la voluntat de denunciar la precarització laboral dels treballadors sanitaris i les noves formes d’organització empresarials imposades als centres sanitaris, que repercuteixen negativament en la qualitat assistencial que reben els pacients.

L’acció s’emmarca en els actes previs a l’arribada, diumenge, del Correscales, una cursa de relleus de 800 quilòmetres que vol fer visible les lluites socials contra la precarietat material, temporal i emocional. 
 
Infermeres i zeladores contractades per minuts, saturades i realitzant tasques dels metges, metges amb segons per atendre els seus pacients, llistes d’espera eternes i cues de pacients desnonats o amb feines precàries han representat un centre sanitari reanomenat ‘Centre de Producció Sanitària’.
 
Durant l’acció també s’han recollit signatures en contra del nou model d’ambulàncies, que al Segrià ha comportat que una UCI mòbil perdi la figura del metge, i que ja suma milers d’adhesions en contra i els posicionaments d’ajuntaments i de la Diputació de Lleida.