Successos

Perdonen un deute de més d’1,3 milions d’euros a un constructor lleidatà

Després de 13 anys patint embargaments i assetjaments, l'afectat pot «tornar a respirar», diuen els advocats

Marta Romera
  • gener 19, 2023
  • 2 min read
Perdonen un deute de més d’1,3 milions d’euros a un constructor lleidatà

El jutjat mercantil de Lleida ha perdonat un deute d’1.376.041 euros a un constructor de Preixana (Urgell) afectat per la crisi immobiliària del 2008. Es tracta d’un altre cas on s’ha aplicat la Llei de la segona oportunitat. Segons expliquen els advocats de l’home, representat pel despatx agramuntí Bergadà Asociados, era administrador d’una empresa de construcció de la qual avalava personalment les obligacions econòmiques de la societat i la caiguda brusca de la demanda del mercat, va derivar en l’impagament als seus clients. Després de 13 anys patint embargaments i assetjaments, l’afectat pot ara «tornar a respirar», diuen els advocats, després que se li hagin perdonat els deutes, en considerar que no va actuar amb mala fe.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Des de Bergadà Asociados celebren aquesta decisió judicial, ja que l’afectat ha estat més de 13 anys sense poder obrir un compte bancari al seu nom ni ser titular d’una targeta de crèdit, per exemple. També, destaquen, durant aquest temps l’empresari ha patit embargaments del salari i assetjament per part de creditors que li han suposat un trauma «psicològic i anímic» i un «malson constants», segons els va assegurar l’afectat. Ara, ell i la seva família «veuen el futur molt diferent», diu.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *