Comarques

Perdonen milers d’euros a un hostaler de Tàrrega afectat per la pandèmia

El temps que va tenir tancat l'establiment i la reducció de clients no li van permetre fer front als préstecs que tenia

Mar Laborda
  • març 3, 2023
  • 2 min read
Perdonen milers d’euros a un hostaler de Tàrrega afectat per la pandèmia

El jutjat de primera instància número 6 (mercantil) de Lleida ha perdonat un deute de 29.748,57 euros que havia acumulat un hostaler de Tàrrega que es va veure afectat de manera directa per la pandèmia de la covid-19, ja que es va veure obligat a tancar l’establiment davant la forta caiguda de clients sense poder fer front als préstecs que havia demanat. A l’auto, el jutge assenyala que durant el procediment no es va presentar cap oposició a la conclusió del concurs, a la rendició de comptes ni a l’exoneració del passiu insatisfet (EPI) sense pla de pagaments i, per tant, es concedeix al client del despatx Bergadà Associats l’aplicació de la Llei de la Segona Oportunitat.

A causa de l’estat d’alarma i a les restriccions per la pandèmia l’establiment hoteler va estar tancat durant molt temps i va patir greus conseqüències econòmiques. Va arribar un punt en què el propietari no va poder assumir els préstecs que havia demanat. Així, la seva situació econòmica no li va permetre afrontar el passiu insatisfet, ja que només rebia una nòmina baixa que provenia de la societat afectada i, a més a més, els seus familiars l’havien d’ajudar econòmicament per subsistir, per la qual cosa va haver d’acollir-se a la Llei de la Segona Oportunitat.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

L’advocada i sòcia fundadora de Bergadà Associats, Marta Bergadà, assenyala que durant la pandèmia del coronavirus molts empresaris i autònoms van arribar a una situació límit que, avui en dia, “encara continuen arrossegant en forma de motxilla de deutes”. Per això, arriba el punt en què es veuen obligats a acollir-se a la Llei de la Segona Oportunitat, ja que es troben ofegats i no poden tirar endavant, segons la lletrada.

Mar Laborda
Sobre l'Autor

Mar Laborda

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *