Perdonen un deute de 193.193 euros a un centre sanitari afectat per la pandèmia al Segrià

El Jutjat de Primera Instància número 6 (mercantil) de Lleida ha dictaminat recentment l’exoneració d’un deute de 193.193 euros al propietari d’un centre sanitari a la comarca del Segrià. La decisió judicial es basa en l’aplicació de la Llei de la Segona Oportunitat, permetent a l’empresari alliberar-se del passiu insatisfet derivat de les dificultats financeres agreujades per la pandèmiaL’afectat, propietari d’un centre sanitari que va obrir les portes al Segrià després d’invertir significativament en el projecte, es va veure afectat per la disminució de vendes i clients durant la crisi sanitària. Incapaç de complir amb les estrictes obligacions establertes en el contracte de franquícia amb una reconeguda marca, així com d’afrontar els pagaments dels préstecs sol·licitats per al negoci, es va veure submergit en una situació financera insostenible.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La baixada de vendes i la impossibilitat de complir amb les compres mínimes exigides pel contracte de franquícia van generar un acumulament d’estoc. La ubicació no cèntrica de l’establiment també va contribuir a la reducció de clients. Davant la situació límit, el propietari es va veure obligat a desvincular-se de la franquícia per sobreviure, generant així un significatiu deute que es va tornar inassumible.

La història va prendre un gir positiu quan, després de sis mesos de procediment, el jutge va emetre un auto en virtut de la Llei de la Segona Oportunitat, exonerant l’empresari dels seus deutes. L’advocada Marta Bergadà, sòcia fundadora de Bergadà Associats, va destacar la importància d’aquesta llei com una eina crucial per als empresaris que, a causa de les adversitats de la pandèmia, van lluitar per mantenir els seus negocis.

El propietari va expressar el seu alleujament en conèixer la notícia, comentant que aquesta exoneració li ofereix l’oportunitat de començar de nou sense la càrrega d’un deute aclaparador, permetent-li mirar cap al futur amb optimisme i sense preocupacions financeres que el limitin. La història destaca la importància de la Llei de la Segona Oportunitat com un recurs valuós per als emprenedors afectats econòmicament per la pandèmia.