Pep Tort renuncia al càrrec de director del Consorci del Turó de la Seu Vella

Pep Tort renuncia al càrrec de director del Consorci del Turó de la Seu Vella| Redacció – Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

El director del Consorci del Turó de la Seu Vella, Pep Tort, ha presentat aquest dimecres la seva renuncia al càrrec en el sí del Consell General del Consorci del Turó celebrat sota la presidència de l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, i amb l’assistència del conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, que n’és vicepresident. Pep Tort es reincorpora als Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat a Lleida, d’on és funcionari.

L’alcalde i president del Consorci del Turó, Àngel Ros, ha explicat que el Consell General del Consorci ha acceptat la renúncia de Pep Tort després d’agrair-li i elogiar el seu treball i dedicació unànimement. Una tasca que ha permès “cobrir una etapa brillant en un període en què la Seu Vella s’ha integrat en la nostra ciutat i s’ha fet un lloc també en el nostre país”. El paer en cap ha destacat el salt realitzat en el coneixement i difusió del Turó des de la creació del consorci, l’any 2009, i ha assenyalat com a fita important el punt en què es troba la candidatura lleidatana a Patrimoni Mundial de la Unesco, ja situada a la llista indicativa de l’Estat en un temps rècord. 
 
Ros ha explicat que el director del Consorci els ha assenyalat que considera que ha cobert una etapa “que considerem brillant”, que tanca sis anys molt intensos amb molt esforç i dedicació per part del seu director i que ”ara es planteja nous reptes professionals que el Consorci ha respectat”. El paer en cap ha destacat que “ha estat un gran director en un període de molta dificultat” i ha anunciat que “ continuarà unit a la Seu Vella perquè serà el nou Comissionat de l’alcaldia per a la Candidatura del Turó de la Seu Vella a Patrimoni Unesco”, a més de continuar vinculat al patrimoni cultural de Lleida, a través dels Serveis Territorials de Cultura.
 
Després de la seva renúncia, el Consorci iniciarà un procés de selecció del nou director, amb el sistema que s’està seguint als diferents equipaments culturals per mitjà d’un concurs públic que es preveu que pugui posar en marxa al gener, ha explicat el Conseller de Cultura, Ferran Mascarell. Mentre duri aquest procés Pep Tort continuarà exercint la direcció en funcions.
 
Per la seva banda, Tort ha volgut agrair explícitament a tot l’equip de la Seu Vella la tasca desenvolupada en aquests anys que ha permès fer realitat fites i activitats que han fet créixer la Seu Vella i ha manifestat el seu desig de continuar treballant pel patrimoni cultural de la ciutat i també per la Seu Vella des del càrrec proposat per l’alcaldia. Tort ha agraït també la confiança depositada en ell en ser nomenat director del nounat Consorci l’any 2009 i ha assenyalat que està satisfet de l’etapa que ha dirigit per l’avenç de la candidatura i pel major coneixement i reconeixement públic del monument.
 
En la reunió del Consorci General de la Seu Vella d’aquest dimecres s’ha informat formalment als membres del consell de la situació actual de la Candidatura, a la llista indicativa de l’Estat així com de l’adscripció del Consorci del Turó a l’Ajuntament de Lleida d’acord amb la nova legislació local. Administrativament s’ha informat dels comptes 2013-14 i s’ha aprovat la modificació del pressupost de l’exercici 2014.