Lleida

La idea lleidatana que inventa una barra automàtica de begudes per a esdeveniments multitudinaris

Ha guanyat el Concurs d'idees de negoci innovadores per a l'assoliment dels ODS

Marta Romera
  • desembre 16, 2022
  • 4 min read
La idea lleidatana que inventa una barra automàtica de begudes per a esdeveniments multitudinaris

Un projecte empresarial per desenvolupar una barra automàtica de begudes destinada a esdeveniments multitudinaris com ara festivals de música ha guanyat el Concurs d’idees de negoci innovadores per a l’assoliment dels ODS, de la Càtedra Santander d’Emprenedoria de la Universitat de Lleida (UdL), amb la col·laboració del Consell Social de la UdL, el Vicerectorat d’Estudiants i Ocupabilitat i el Vicerectorat de Recerca i Transferència; i amb el suport de Banco Santander. Metabar ha estat l’escollit entre els 5 projectes que s’han defensat a la final i rebrà 3.000 euros. En segona posició, amb un premi de 1.500 euros, ha quedat la idea d’un grup de jugadors de primera i segona divisió d’hoquei patins per posar en marxa un circuit de tornejos 3×3 que abastaria des d’infants de 6 anys fins als sèniors.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Metabar és una idea de la start-up PROMIX, formada per l’estudiant del Grau en Administració i Direcció d’Empreses (ADE) de la UdL Arnau Camps Arasa; l’estudiant del Grau en Enginyeria en Energies i Sostenibilitat de la UdL Marc Rius Garcia i el graduat en Educació Primària Eric Alfageme Panadés. El seu objectiu és oferir un innovador servei de lloguer de màquines dispensadores de refrescos i begudes alcohòliques d’alta capacitat enfocada a mercats de gran consum i esdeveniments multitudinaris, com ara festivals de música, concerts o discoteques de gran aforament.

 

La màquina disposa de sis punts de venda on el client realitza la compra a través d’una pantalla tàctil digital, selecciona la beguda que vol consumir i realitza el pagament amb una polsera NFC. Els seus promotors destaquen que «ofereix un control exacte de costos, retalla el temps d’espera a les cues i redueix els residus plàstics, tant de les bosses de gel com de les ampolles de refresc, llaunes o vidre». També preveuen fer un estudi de viabilitat per instal·lar plaques solars a la part superior de la màquina perquè sigui parcial o totalment autosuficient.

 

El jurat ha valorat el caràcter innovador i original del projecte que està en un estadi avançat, és viable, compta amb una proposta de valor ben definida, un gran component tecnològic i ben alineat amb diferents ODS.

El projecte MAGIC SHOW 3X3, que ha quedat en segona posició, està impulsat per l’estudiant del Grau en ADE de la UdL i jugador de l’Arenys de Munt d’hoquei Àlex Joseph de Rueda; el graduat en ADE per la UdG i jugador del Maçanet de la Selva Àlex Rovira Andújar i el graduat en ADE per la UPF i jugador del Caldes de Montbui Marc González Rovirosa.

 

La seva idea és portar la modalitat dels esdeveniments esportius 3×3 a l’hoquei patins en un format innovador oferint un espectacle esportiu competitiu i diferenciador en format de torneig inclusiu, sense discriminació de gènere ni edat i que s’organitza en diferents localitats als pavellons o al carrer amb activitats associades. Part dels premis i dels recursos aconseguits es destinaran a subvencionar amb material i diners un club d’algun país en vies de desenvolupament. El jurat ha valorat el caràcter innovador i original del projecte que està en un estadi avançat, és viable, compta amb una proposta de valor ben definida, un gran component tecnològic i ben alineat amb diferents ODS.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *