Jordi Turull acusa Pedro Sánchez de «no fer res» respecte al conflicte català

Turull ha negat que les forces independentistes estiguin en deute amb Pedro Sánchez

Jordi Turull ha negat que les forces independentistes estiguin en deute amb Pedro Sánchez | CatalunyaDiari.cat

 

L'exconseller Jordi Turull ha criticat amb duresa aquest dissabte el president Pedro Sánchez, a qui acusa de «no fer res». En una entrevista a Catalunya Ràdio, l'excandidat a la presidència de la Generalitat ha titllat d'«inaudit» que se'ls miri com si estiguessin «en deute» amb el socialista, assenyalant que, si bé són «més simpàtics que els d'abans», «no canvien res respecte al conflicte català». 

 

Recorda que Sánchez va presentar voluntàriament la moció de censura

Turull, actualment a la presó de Lledoners, ha argumentat que històricament el socialisme espanyol sempre ha estat i actuat «molt acomplexat per la reacció de la dreta espanyola més rància respecte a Catalunya». En aquest sentit, també ha recordat que Pedro Sánchez es va presentar «per lliure a una moció de censura», i que va prometre «una sortida política a la crisi catalana».  Davant la pregunta si encara té esperança que aquesta proposta arribi, L'exconseller de Presidència ha confessat estar «molt escèptic».

  

 

L'exconseller de presidència ha criticat que el socialista vulgui negociar pressupostos en «aparentant normalitat»

L'exconseller de presidència ha criticat que el socialista vulgui negociar pressupostos «aparentant normalitat» | CatalunyaDiari.cat

 

Els pressupostos, la gran incògnita

Pel que fa a la negociació dels pressupostos, Turull ha criticat que Pedro Sánchez vol «unes negociacions ordinàries per un tema ordinari, aparentant un clima de normalitat, quan la situació a Catalunya és d'una greu excepcionalitat i anormalitat democràtica». Amb tot, sí que ha reconegut que en el tema dels comptes «caldrà prendre decisions pensant en el llarg i el curt termini», sense oblidar «el compromís» amb «els electors i l'interès dels ciutadans de Catalunya».

 

Sánches assegura que no hi ha «res a parlar» sobre els presos

Precisament el president Pedro Sánchez s'ha referit aquesta matinada des de Guatemala a la situació dels presos independentistes i a la negociació dels pressupostos, assegurant que, sobre els primers, no hi ha «res a parlar». «Critiquen tant la politització de la Justícia que el que volen fer és la judicialització de la política», ha assegurat el socialista, que ha advertit que no vol «ni una cosa ni l'altra». 

 

Pedro Sánchez ha advrtit que ni hi ha «res a parlar» sobre els presos

Pedro Sánchez ha advertit que ni hi ha «res a parlar» sobre els presos | CatalunyaDiari.cat

 

«Si volen parlar de com millorar els pressupostos estem disposats a asseure'ns. Ara bé, si el que volen és barrejar una cosa amb l'altra no tenim res a parlar», ha insistit Sánchez. Amb tot, tampoc ha descartat la possibilitat de no dur els comptes al Congrés, si finalment no aconsegueix reunir els suports suficients per aprovar-los.