Pedro Sánchez anuncia que a partir del 2 de maig es podrà sortir a fer esport i passejar

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, després de comparèixer a la Moncloa el 9 de febrer de 2020.

Pedro Sánchez ha anunciat que si la pandèmia evoluciona favorablement, es podrà sortir a fer esport i passejar a partir del 2 de maig. | Europa Press

 

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dissabte al vespre que a partir del 2 de maig es podrà sortir al carrer per fer esport de manera individual i passejar amb les persones amb què es conviu. Sánchez, però, ha deixat clar que això només serà possible si l'evolució de la pandèmia provocada per la crisi del coronavirus segueix sent positiva,

 

 

Aquesta mesura arriba poques hores del dia en què els nens i nenes menors de 14 anys podran començar a sortir al carrer, durant una hora, en un radi d'un quilòmetre de casa seva i acompanyats d'un adult. En aquest sentit, Pedro Sánchez ha demanat a les famílies no abaixar la guàrdia i seguir al peu de la lletra les mesures de seguretat i protecció.

 

[predef]lleidadiari-grup-de-facebook-598[/predef]

 

Dimarts s'aprovarà el pla de desescalada del govern espanyol

Durant la seva compareixença aquest dissabte al vespre, Pedro Sánchez també ha anunciat que el Consell de Ministres del pròxim dimarts aprovarà el pla de desescalada, que tindrà com a base l'informe dels experts que assessoren el govern espanyol. En aquest sentit, Sánchez ha dit que la sortida del confinament «serà asimètrica, però coordinada».

 

El president espanyol ha confirmat que el desconfinament serà gradual i diferenciat per territoris, tot i que ha deixat clar que serà pilotat pel govern espanyol. Sánchez ha explicat que el procés serà a diferents velocitats segons la situació de cada territori, tot i que ha assegurat que «serà amb les mateixes regles», perquè el virus «no entén de límits administratius».