Sense Categoria

Una «amiga íntima» de la família, peça clau en la trama dels pares de la Nadia

Avatar
  • octubre 3, 2018
  • 4 min read

Durant el judici Fernando ha demanat la seva anul·lació, mentre que Marga s'ha mostrat disposada a dir que no sabia res | Telecinco

 

L'Audiència de Lleida està acollint aquest dimecres la segona sessió del judici del cas Nadia. De la declaració de la metge forense destaca l'afirmació que la Nadia no té un «risc imminent» de mort, tal com si va afirmar aquest dimarts el seu pare, Fernando Blanco. No obstant això, el testimoni més important del matí ha estat el de Mercè Moncunill, una veïna de Fígols i Alinyà que en el seu moment es presentava com «amiga íntima» de la família i que era la responsable de gestionar les campanyes d'ajuda promogudes pels pares de l'escola de la Nadia, entre altres. Moncunill ha explicat que, en ser pensionista, va explicar als pares de la Nadia que no podria ajudar-los amb diners i que, per tant, ho faria amb temps i dedicació.

 

En algunes de les campanyes que es van dur a terme, Moncunill ha explicat que es van posar en contacte amb persones famoses com Judit Mascó i Marc Màrquez i que, alhora, feien sortejos d'articles a través de Facebook. La testimoni ha confessat que Fernando i Margarita Garau, pares de la Nadia, «eren d'un altre nivell» i que portaven un estil de vida elevat durant el primer any a arribar a l'Alt Urgell. En aquest sentit, ha explicat que tenien bons cotxes, rellotges i que, quan anava a dinar a casa seva, «sempre hi havia bon menjar». Moncunill ha dit que Fernando els hi explicava que podien portar aquest estil de vida, ja que havien estalviat molt gràcies al seu negoci de vins. Les coses van començar a canviar el segon any, segons la testimoni, «potser perquè ja s'havien gastat massa diners».

 

El pare de la Nadia portava suposats regals del Estats Units

Va ser llavors quan els pares van començar a fer públic que necessitaven ajuda «urgent» per a saldar de les despeses dels suposats tractaments de la Nadia als Estats Units. «Una de les vegades que suposadament havien tornat dels Estats Units, Fernando ens va portar regals i tot. Al meu home, en concret, una samarreta de rugbi», ha explicat Moncunill. «Ara, penso que possiblement ho devia comprar per internet», ha lamentat. La llavors amiga de la família també ha recordat que un Nadal a l'escola on anava la Nadia van repartir els papers d'una obra de teatre entre els nens i que, entre tots, es va decidir que la Nadia fes d'àngel.

 

En assabentar-se de la decisió escolar, Moncunill ha dit que la Margarita va agrair el gest dels seus companys però que, segurament, «la Nadia no arribari a Nadal». Va ser en aquest moment quan Moncunill va decidir crear un grup de WhatsApp amb una setantena de pares per a endegar accions que ajudessin a tractar a la Nadia. Finalment, Moncunill ha explicat que el dia que van detenir a Margarita, ella mateixa la va trucar per demanar-li que anés a buscar a la Nadia a l'escola. Sense dubtar-ho, Muncunill així ho va fer i, a causa de les llargues hores que Margarita va estar a la comissaria dels Mossos, la Nadia va haver de quedar-se a dormir a casa de l'amiga. «Jo els havia ofert moltes vegades quedar-me a la Nadia a dormir perquè ells poguessin descansar, però sempre em deien que no perquè la nena tenia insomni, es despertava a les nits i, al matí, no recordava de ningú fins passades unes hores d'estar desperta», ha explicat la dona.

 

Malgrat aquestes advertències, Moncunill ha manifestat la seva sorpresa en comprovar que el primer i únic dia que la Nadia es va quedar a dormir a casa seva «no es va despertar ni una sola vegada i, en despertar-se, em va cridar pel meu nom». Després de tot aquest relat, l'amiga de la família ha reconegut haver estat molt afectada pel cas, igual que altres testimonis que literalment han dit sentir-se «estafats».

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *