Sense Categoria

La fi dels peatges del tram sud de l’AP-7 i de l’AP-4 podria suposar 150 acomiadaments

Avatar
  • agost 18, 2019
  • 3 min read

Preocupació pels llocs de treball dels empleats del tram sud de l'AP-7 perquè a partir de l'1 de gener serà gratuït | Cedida

 

El tram sud de l’AP-7, entre Cambrils i Alacant, serà gratuït a partir del 31 de desembre, juntament amb l’AP-4, entre Sevilla i Cadis, ja que passaran a ser gestionades per l’Estat. Quelcom que molts esperen, però que comporta una part preocupant per tots els empleats de la concessionària Abertis d’aquestes vies, ja que podrien estar en perill els seus llocs de treball.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Cal destacar que el 30 de novembre de 2018 va acabar-se la concessió del tram de l’AP-1 entre Burgos i Armiñon i els treballadors van pactar un Expedient de regulació d’ocupació (ERO) en el qual es va establir que 62 empleats continuarien fent feines de manteniment, però els 44 que corresponien a les cabines de peatge van ser acomiadats, mentre que un altre va demanar la baixa voluntària.

 

El govern encara no dona una sortida pels treballadors afectats

En aquest sentit, segons ha avançat el diari ‘Ara’, la Unió sindical Obrera (USO) aquest dijous ha indicat que 150 llocs de treball estarien en perill amb els canvis en les dues autopistes citades, concretament aquells que atenen a distància i vigilen les casetes de cobrament. En el comunicat han expressat: «No és una qüestió de peatge o no peatge, això són afers de política dels quals no ens pertoca opinar».

 

A més, Jesús Atienza, responsable del sector d’autopistes de l’USO ha reclamat: «Nosaltres només demanem que els treballadors no quedem sempre com la baula més feble de totes les reestructuracions de sectors, que aquesta reconversió de model es faci de manera ordenada». Tanmateix, les concessionàries s’han compromès a mantenir els empleats afectats, però Atienza ha indicat: «Per a aquests treballadors no ens donen una sortida i nosaltres estem lluitant per la garantia d’ocupació per a tots ells. Demanem una mediació amb Abertis per a recol·locacions al grup».

 

Segons el responsable sindical, la situació encara podria empitjorar més a partir del 2021 perquè les concessions del tram nord de l’AP-7, entre la Jonquera i Salou, juntament amb l’AP-2 , entre el Mediterrani i Saragossa, i la C-32 nord, entre Montgat i Palafolls, s’acabaran. Per això Atienza demana tant al govern espanyol com al català que «posin fil a l’agulla» per solucionar aquest problema.

 

També et pot interessar…

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *