El PDeCAT recorrerà al Síndic de Greuges perquè es retirin els policies del costat del col·legi Lestonnac

Imatge de Lestonnac de Lleida amb les furgonetes de la Policia Nacional | LleidaDiari.cat

 

El grup municipal del PDeCAT a la Paeria elevarà un escrit al Síndic de Greuges de Catalunya i, si s'escau, també al Defensor del Pueblo, denunciant la situació «anòmala» que es viu des de fa dos mesos entorn del col·legi Lestonnac de Lleida, on els alumnes «han de conviure amb un desplegament policial desmesurat, que altera el dia a dia de la comunitat educativa». Els regidors del Partit Demòcrata també volen aclarir les circumstàncies en les quals agents de la Policia haurien donat als escolars pilotes de goma de les que s'utilitzen com a munició antidisturbis. Paral·lelament, el president del grup municipal i diputat al Congrés, Toni Postius, també ha anunciat la presentació d'una Proposició no de Llei (PNL) per demanar el trasllat dels efectius policials a una altra zona allunyada del col·legi.

  

 

 

La proximitat de la comissaria de la Policia Nacional a Lleida amb el col·legi Lestonnac, només separats per un carrer, ha provocat queixes reiterades dels pares i mares d'aquest centre, que «se senten intimidats» per la presència d'agents fortament armats i de furgons antidisturbis a pocs metres de la porta d'accés a l'escola. Postius ha anunciat la presentació una PNL a la propera comissió d'Interior al Congrés dels Diputats «perquè es voti el canvi de la ubicació actual de la Policia».

 

Al mateix temps, el grup municipal «elevarà un escrit al Síndic de Greuges de Catalunya i si cal també al Defensor del Pueblo per denunciar aquesta situació i perquè s'actuï de forma decidida», després que l'administració hagi fet cas omís a totes les peticions que s'han fet fins ara en aquest sentit. Postius recorda que «els centres educatius es fonamenten en els valors de la democràcia, de la pau i de la tolerància» i que, per tant, «aquesta imatge de policies armats i de furgonetes antiavalots no es correspon amb el que és desitjable».