Lleida es desplaça fins a Badajoz per aprender a modernitzar polígons empresarials

El director del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Ramon Boixadera, ha participat en l’Assemblea General de la Coordinadora Espanyola de Polígons Empresarials (CEPE), celebrada a Badajoz, i que ha servit per establir contacte i compartir experiències amb altres territoris que treballen per crear, ampliar i modernitzar polígons empresarials.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Durant la trobada, s’han donat a conèixer els projectes que té el Patronat de Promoció Econòmica per gestionar i millorar els polígons, amb l’objectiu de transformar el territori «en favor d’un sistema de producció circular, verd i altament digitalitzat», ha detallat Boixadera. En aquest sentit, ha destacat l’estudi que s’està fent per analitzar els polígons industrials disponibles a les terres de Lleida, Pirineu i Aran, per potenciar possibles simbiosis i col·laboracions, així com l’atracció de bioindústries que s’hi puguin situar.

Igualment, s’han donat detalls del projecte que s’està redactant per crear tres biopolígons especialitzats a la demarcació de Lleida: un de centrat en consumibles del primer sector, un altre d’especialitzat en la mobilitat sostenible, i un tercer que es dedicarà a les energies renovables. Així mateix, s’ha parlat de la futura estació intermodal que està prevista a Torreblanca-Quatre Pilans, que permetrà connectar el territori i les empreses que en formen part, reduir la petjada de carboni i posicionar-se com un important hub logístic del sud d’Europa.

La jornada, a la qual han estat convidades les quatre diputacions catalanes, ha comptat amb la participació d’ens públics i privats de tot Espanya. En acabar l’Assemblea General, els diferents representants institucionals han visitat la Plataforma Sudeste Europeo, una estació intermodal que està desenvolupant la Junta d’Extremadura per millorar les connexions del territori, i que té plantejaments similars al de Torreblanca-Quatre Pilans.