Sense Categoria

Patinets i bicicletes elèctriques no podran circular per les voreres a Lleida

Avatar
  • octubre 27, 2018
  • 3 min read

Cada dia hi ha més ciutadans que circulen per Lleida en patinet elèctric. | LleidaDiari.cat

 

Els patinets elèctrics, patins amb motor, segways, bicicletes elèctriques i altres elements de mobilitat personal amb motor no podran circular a partir d'ara per voreres, calçades i passarel·les per a vianants per la ciutat de Lleida. Així s'ha aprovat aquest divendres en un intens debat en el Ple de l'Ajuntament de Lleida, amb el suport del PSC, C's, PP i la regidora no adscrita, Rosa Mari Salmeron, i l'abstenció del PDeCAT -la resta de grups han votat en contra-, qui han decidit modificar l'article número 59 de l'ordenança municipal que regula la circulació d'aquests vehicles per la capital del Segrià. Aquesta decisió ara sortirà a informació pública perquè les persones que ho vulguin puguin presentar al·legacions. Està previst que aquesta nova normativa pugui entrar en vigor a principis del 2019.

 

Per on si que podran circular aquests elements de mobilitat personal és pel carril bici o bé per plataformes úniques i calçades limitades a 20 o 30 km/h. En el cas de les bicicletes elèctriques per al transport de passatgers i de repartiment, a més de la restricció de la circulació per voreres, zones i passarel·les per a vianants, se li afegeix la prohibició de transitar per parcs, rambles i places. Tot i que hi ha excepcions, com és el cas de les bicicletes de repartiment, ja que aquestes si que podran continuar transitant per zones per a vianants, passarel·les, parcs, places i rambles a l'hora de fer una entrega, o bé per la vorera quan aquesta sigui suficientment ampla. També es permetrà anar amb patinets i plataformes elèctriques per zones de vianants i passarel·les sempre i quan aquestes estiguin senyalitzades autoritzant la circulació de bicicletes. 

 

Edat mínima per circular amb patinet: 16 anys

La nova normativa també preveu fixar l'edat de 16 anys per poder circular amb els elements citats anteriorment. No obstant, els menors podran fer-ne també ús fora de zones de circulació, i sempre acompanyats dels seus pares o tutors. En cas de transportar a algú en una bicicleta elèctrica, cal tenir 18 anys.

 

L'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, ha defensat aquest canvi de regulació davant el fet que cada vegada hi ha més elements de mobilitat d'aquest tipus a la ciutat. En aquest sentit, ha explicat que l'objectiu final és buscar la «convivència» entre vianants, conductors de patinets, ciclistes i la resta de vehicles. No obstant, ERC, Crida per Lleida, Comú i PdeCAT han volgut deixar l'expedient sobre la taula i han apostat per recollir abans l'opinió d'entitats i associacions d'usuaris de la bicicleta i associacions de veïns.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *