Els pastissers ja tenen la previsió de venda de mones i els preus

Els pastissers catalans encaren la venda de mones de Pasqua amb l‘expectativa d’igualar o fins i tot superar les xifres de l’any passat, quan ja es van recuperar els registres prepandèmia. El Gremi de Pastisseria de Barcelona preveu vendre més de 700.000 mones artesanes a tot Catalunya i assegura que els preus han pujat molt poc per l’impacte de la inflació. De fet, les tradicionals de xocolata costen el mateix que fa un any, mentre que les de pa de pessic s’han encarit un 5% perquè la farina, els ous i el sucre s’han disparat durant els últims mesos. Pel que fa als temes, destaquen les del Barça, Disney, Harry Potter i les de superherois, a banda dels tradicionals ous de xocolata o els pastissos.

Les més demanades: Barça, Disney, Harry Potter i de superherois

Entre les mones de xocolata, enguany les més demanades són les del Barça, Disney, Harry Potter, les de superherois o videojocs com el Fortnite. Més enllà dels personatges mediàtics, destaca la mona Mia, que ha fet el Gremi de Pastisseria en col·laboració amb la Universitat de Barcelona. Es tracta d’una figura de xocolata que representa una nena exploradora que estudia els minerals i que té per objectiu promoure la vocació científica entre els infants.

 

A més, els pastissers asseguren que els pastissos tradicionals amb base de pa de pessic, mantega i xocolata i adornats amb figures de xocolata, fruita confitada i plomalls es mantenen com els més venuts

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

El preu de les mones, un factor a tenir en compte

Per la seva banda, els clients asseguren que els preus són un factor que els influeix a l’hora de decidir quina mona comprar. En declaracions a l’ACN, la Conxi confirma que en el cas de les figures de xocolata no ha notat que s’hagin encarit, malgrat que reconeix que es tracta d’un producte de preu elevat, però que continua comprant per mantenir la tradició. 

 

La Irene explica que aquest any és el primer que compra una mona de Pasqua per la seva fillola i admet que els preus d’algunes figures la van sorprendreAltres, en canvi, encara no han decidit què faran i es plantegen la possibilitat de fer la mona artesanal a casa

 

Després de tot, el president del Gremi de Pastissers assegura que no han percebut que aquest any arran de la inflació els clients hagin canviat els seus hàbits de compra. De fet, Bellart assegura que ja fa dies que la majoria de clients han encarregat les seves mones i els pastissers treballen a ple rendiment per poder lluir les seves figures i pastissos.