Comarques

La Passió de Cervera prepara la temporada amb escenes reestructurades

Es faran 6 representacions, del 26 de març al 29 d'abril, i el cartell d'enguany és obra de la dissenyadora Anna Domenjó

Marta Romera
  • gener 9, 2023
  • 4 min read
La Passió de Cervera prepara la temporada amb escenes reestructurades

La Passió de Cervera ha presentat aquest diumenge el cartell i algunes de les novetats de la nova temporada que inclou sis representacions que tindran lloc entre el 26 de març i el 29 d’abril. Entre aquestes novetats, hi ha la reestructuració de diverses escenes del segon i tercer acte, seguint amb els canvis que la direcció artística va iniciar fa uns anys, i també hi ha personatges nous, entre actors de la Passió que han canviat de paper i d’altres de nous que han sortit del càsting que es va fer al juliol. També s’ha renovat la il·luminació amb material LED i es mantenen els dos entreactes que es van incloure en l’edició passada. Pel que fa al cartell, d’Anna Domenjó, fa una mirada moderna on destaquen elements simbòlics de la Passió.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

L’equip de direcció de la Passió es manté amb Gemma Palau, David Mora i Mariona Dalmases, i continua la seva aposta per «globalitzar i dinamitzar tota l’obra». Aquest projecte es va iniciar fa uns quatre anys i en aquest temps s’ha reestructurat tota la primera part i alguns fragments de la segona i la tercera. Enguany, doncs, es continua la reestructuració amb canvis a les darreres parts de l’obra amb l’objectiu de «donar dinamisme i fer que l’espectador entri dins l’espectacle i no el trobi gens feixuc», ha explicat Gemma Palau.

 

D’altra banda, la Passió de Cervera suma personatges nous. Es tracta d’actors que ja formaven part de la Passió i que enguany han canviat de paper i d’altres de nous que han sortit del càsting que es va fer al juliol, el qual, «va anar molt bé», ha dit Palau, que ha afegit que encara estan oberts a tothom interessat en participar-hi. També han decidit mantenir els dos entreactes que es van incloure el 2022 per la «bona acceptació» que van tenir entre el públic. Com a darrera novetat, s’ha renovat la il·luminació, amb nous focus, material LED i nous efectes especials.

 

Per la seva banda, el president del Patronat de la Passió de Cervera, Xavier Cañabete, ha remarcat que els canvis «són per millorar» i ha recordat que la de Cervera és la passió més antiga del món, amb gairebé 550 anys d’història. Per això, ha dit, «és important mantenir-ho i costa moltíssim perquè la gent canvia molt i necessàriament s’han d’anar fent canvis».

Cartell d’Anna Domenjó

La Passió de Cervera ha donat a conèixer el cartell de la nova temporada, obra de la dissenyadora cerverina Anna Domenjó, la qual ha volgut fer una mirada moderna en què destaquen els elements simbòlics d’aquesta tradició. El cartell mostra les lletres de la passió i a cadascuna d’aquestes s’hi veu un element iconogràfic d’escenes que surten a l’obra, com són el calze, la creu o la corona d’espines.

 

A la presentació, l’artista ha explicat que ha escollit uns tons i colors que volen fer referència a la vida, amb el vermell simbolitzant la sang i la tonalitat lilosa que es refereix al vi del Sant Sopar. La tonalitat marronosa del fons fa referència al paper vell i, finalment, els elements iconogràfics pintats de blanc simbolitzen la llum de la resurrecció. «He volgut donar-li aquest toc d’antiguitat sobreposat amb les lletres més modernes, austeres i simples, que donen aquesta comunió a la vegada de l’antic i el modern», ha explicat.

Entrades anticipades ja a la venda

Les entrades de la nova temporada ja estan disponibles a la pàgina web www.lapassiodecervera.com. Enguany hi hauran sis representacions, els dies 26 de març i 1, 7, 16 22 i 29 d’abril.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *