El pas de la Vuelta Ciclista per Lleida genera un impacte econòmic de 500.000 euros

Imatge de l'arribada a Lleida

Imatge de l'arribada a Lleida | LleidaDiari.cat

 

Lleida va acollir aquest dijous l'arribada de la divuitena etapa de la Vuelta Ciclista a España, que va tenir la seva la seva línia de meta a l'avinguda Prat de la Riba, on els ciclistes van arribar poc després de les cinc de la tarda, enmig de l'entusiasme del públic que va omplir els espais disposats per poder seguir el final de la prova.

 

El belga Jelle Wallays (Lotto-Soudal), un dels tres corredors que van protagonitzar l'escapada del dia, es va imposar amb un temps de 3 hores 57 minuts i 3 segons, amb una mitjana de 47,1 km/h, per davant del noruec Sven Erik Bystrom i de l'eslovac Peter Sagan. A la general no hi ha canvis i segueix al capdavant Simon Yates. El fet que Lleida sigui punt d'arribada i de sortida en dues etapes de la Vuelta genera un moviment de prop de 3.000 persones a la ciutat, amb un impacte econòmic directe que s'ha calculat al voltant dels 500.000 euros, especialment en el sector hoteler, restaurador i comercial, sense tenir en compte l'impacte visual positiu que també genera la retransmissió televisiva de l'etapa, va explicar el tinent d'alcalde i regidor de Promoció de la Ciutat, del Comerç, del Turisme i de l'Ocupació i l'Emprenedoria, Rafael Peris. Peris va afegir que aquestes xifres mostren que acollir aquest esdeveniment és altament positiu per la ciutat.

 

Aquest divendres, Lleida acollirà també la sortida de la dinovena etapa, que portarà al pilot des de Lleida a Andorra a través de 154,4 quilòmetres. Els equips es concentraran al matí a l'aparcament del Barris Nord, on tindrà lloc el control de firmes, abans de la sortida en grup que està prevista a les 13.15 hores. Els ciclistes faran un recorregut neutralitzat pel centre de la ciutat, concretament pels carrers Comtes d'Urgell, Príncep de Viana, Rambla Ferran, Francesc Macià, avinguda de Madrid, avinguda de Catalunya, rambla d'Aragó, Balmes, Prat de la Riba i C-12, on ja un cop fora de la ciutat es donarà la sortida oficial de l'etapa, prevista cap a les 13.45.