La parròquia de Sant Ignasi tornarà a acollir temporers fins que obrin els pavellons de Fira de Lleida

La parròquia de Sant Ignasi de Loiola de Lleida tornarà a acollir a partir del 17 de maig temporers que arribin a la ciutat per treballar a la fruita. El projecte, resultat de la col·laboració entre Arrels Sant Ignasi, Càritas Diocesana de Lleida i Creu Roja, i amb la participació de la Plataforma Fruita amb Justícia Social, oferirà la possibilitat de pernoctar, a més d'esmorzar, sopar i espais de consigna i dutxes a les persones que s'hi acabin allotjant.

 

En aquest sentit, la parròquia disposarà d'una desena de places d'acollida. Es tracta d'una solució d'emergència que funcionarà fins a l'1 de juny, quan està previst que l'Ajuntament de Lleida posi en marxa el Pla d'acollida a temporers, amb l'obertura dels pavellons de Fira de Lleida.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

Aquesta iniciativa social es durà a terme per segon any consecutiu, tot i les dificultats afegides que comporta la pandèmia de la covid-19. Personal tècnic i voluntaris garantiran la cobertura dels drets bàsics dels temporers atesos, tot i “estar lluny de la resposta consensuada i integral” que reclamem les entitats des de fa anys.

La parròquia de Sant Ignasi tornarà a acollir temporers fins que obrin els pavellons de Fira de Lleida

La parròquia de Sant Ignasi tornarà a acollir temporers fins que la Paeria obri els pavellons de Fira de Lleida | LleidaDiari.cat

 

L'experiència de treball i coordinació per intentar donar resposta a aquest col·lectiu

Arrels Sant Ignasi, Càritas Diocesana de Lleida i Creu Roja compten amb l'experiència de treball i coordinació per intentar donar resposta a aquest col·lectiu. Des de fa dies, tenen constància de l'arribada de temporers, no només a la ciutat de Lleida sinó a molts municipis del Baix Segre. Així mateix, les entitats han tornat a fer un crida perquè «no es tornin a repetir les situacions de vulnerabilitat que es van viure a la primavera i l'estiu de l'any passat, agreujades per la situació sanitària».