El Parlament insta el Govern a desplegar en tres mesos la llei per erradicar la violència masclista

El Parlament ha instat el Govern a desplegar en tres mesos la llei per erradicar la violència masclista. En una moció d’ECP aprovada dijous amb els vots de tota la cambra menys Vox, que hi ha votat en contra, la cambra reclama també que abans d’acabar el 2023 l’executiu d’ERC garanteixi que els “recursos de la xarxa d’atenció a les violències masclistes digitals” tinguin “pèrits informàtics” per “assessorar degudament els processos des d’una perspectiva feminista”. 

D’altra banda, el ple també ha demanat desenvolupar un “pla educatiu per capacitar en l’ús de les pantalles i els recursos digitals des d’una perspectiva crítica a internet”, així com “sensibilitzar sobre els riscos” de tot el que “constitueix violència en l’entorn digital”.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

 El Parlament també ha instat el Govern a millorar l’atenció psicològica de les dones que han patit violència sexual, garantit que el Servei d’Intervenció en Crisi (SIC) estigui disponible les 24 hores del dia, i pugui desplaçar-se on es trobi la dona en el moment que necessiti l’atenció. El ple ha avalat així el punt d’una moció d’ERC, gràcies als vots també de Junts, CUP, ECP i Cs. El PSC ho ha fet en contra, i Vox s’ha abstingut. La cambra també ha donat llum verda a un altre punt de la mateixa moció que reclama que el Govern treballi de la mà de les entitats d’educació no formal i del lleure per a implementar accions de prevenció de violències sexuals i abordatge. Els resultats de la votació ha estat el mateix que en l’anterior.