Sense Categoria

L’Aitor i la Laia, la parella lleidatana que es muda a viure a una furgoneta

LleidaDiari
  • setembre 29, 2018
  • 7 min read

Imatge de l'Aitor i la Laia | The Van Effect

 

Seguir els patrons marcats per la societat només depèn de tu. Trencar amb tot i connectar amb tu mateix, els teus principis i les teves prioritats només depèn de tu. Ser feliç, en definitiva, només depèn de tu. L'Aitor i la Laia són una jove parella lleidatana de 24 anys que ho tenen molt clar i, per a demostrar-ho, en poc més d'un mes es muden a la seva nova casa sobre rodes: una furgoneta Peugeot Boxer del 2005. Sí, i ho faran sense por, amb una maleta carregada d'il·lusions i amb la tranquil·litat que dóna el saber que vas en la direcció que marca el teu cor. A LleidaDiari.cat, hem tingut l'oportunitat de parlar amb ells i d'aprendre que el camí que esculls a la vida, una vegada més, només depèn de tu.

 

Qui són l'Aitor i la Laia?

L'Aitor és nutricionista, però és una persona molt autodidacta i apassionada del vídeo i la fotografia. La Laia és il·lustradora i dissenyadora gràfica. Junts fan una parella imparable que crea contingut visual i webs per particulars i empreses. Segons afirmen, «és una feina ideal per aquest estil de vida, ja que ens permet estar en constant moviment. A més, també hem creat Ecovan, una tenda online en la que posem a l'abast de viatgers i gent inquieta, les eines i els productes que els poden ajudar a viatjar de manera més respectuosa i sostenible amb el medi ambient, evitant així generar tants residus».

Imatge del procés de camperització

Imatge del procés de camperització | The Van Effect

 

 

Si una cosa està clara, és que camperitzar una furgoneta no és bufar i fer ampolles. La Laia explica que l'Aitor sempre n'ha sigut un apassionat, i que ella, gairebé podria dir que es va criar en una. «Quan era petita teníem a casa una Mercedes velleta, i sempre ens escapàvem amb ella. Els dos sempre hem compartit el desig de tenir una furgoneta i quan va sorgir l'oportunitat de comprar un vehicle, no podia ser un altre que aquest», afirma.

 

Com sorgeix la idea de comprar una furgoneta

La idea de comprar una furgoneta feta no els hi acaba de fer el pes i, per tant, van decidir que serien ells mateixos els encarregats de crear un espai que estigués 100% adaptat a les seves necessitats i al seu gust. «Ha sigut tot un repte, ja que cap dels dos tenia cap noció de res que implica la camperització d'una furgoneta, sistema elèctric, fusteria, fontaneria i molt més. Però com que els dos estàvem treballant i estudiant a la vegada que camperitzavem, ens ho vam prendre amb calma i aprenent i informant-nos a poc a poc», explica la Laia. A més, celebra, van poder comptar amb l'ajuda del pare de l'Aitor en la part del sistema elèctric i de l'aigua, ja que ell «ho domina molt bé».

Imatge de la dutxa de la furgoneta

Imatge de la dutxa de la furgoneta | The Van Effect

 

 

Un viatge a Portugal ho va canviar tot. En un primer moment, la parella tenia pensat utilitzar la furgoneta per a moments i viatges puntuals. Ara bé, van acceptar que no eren feliços amb l'estil de vida que havien portat fins al moment, i que l'única manera de començar a ser-ho era canviant coses. Es defineixen com a inquiets, amants de l'aventura i del contacte amb la natura. Els hi apassiona viatjar i conèixer altres cultures. És llavors quan els dos «ens sentim més productius, sans i feliços».

 

Prendre la decisió de seguir els seus somnis

«Seguíem molta gent per Instagram que portava aquest estil de vida nòmada i vam pensar, que coi?, per què no nosaltres?! I aquí estem, a punt de començar aquesta nova vida», exclama la Laia. Prendre aquesta decisió, tanmateix, no ha sigut una decisió fàcil perquè implica renunciar a moltes comoditats i sortir de la teva zona de confort. Malgrat les pors i dubtes, en cap moment es van plantejar fer-se enrere, ja que «realment és un estil de vida que des del nostre punt de vista aporta molt més del que puguis haver de sacrificar». A més a més, comptem amb el suport incondicional tant de familiars com d'amics i, fins i tot, asseguren tenir llista d'espera per a realitzar viatges amb ells!

Imatge de l'interior de la furgoneta

Imatge de l'interior de la furgoneta | The Van Effect

 

 

Per a començar, 3 mesos al Marroc

El seu canvi de vida començarà al Marroc. Estaran allà els tres mesos que els hi permet el visat i després tornaran a entrar a Espanya i faran ruta per allà. També tenen la intenció d'acabar de conèixer bé Portugal. Seguidament, tenen planejada una parada d'un parell de mesos un altre cop aquí a Lleida per preparar uns projectes posteriors, però un cop aquests estiguin enllestits, els hi esperarà Europa i el món. «No és que tinguem una ruta fixa, ens volem deixar portar bastant, generalment els plans s'acaben canviant i tampoc creiem que estem sempre en constant moviment, qui sap, potser en un lloc en concret ens hi volem quedar un temps», expliquen.

 

«Marxem sense data de tornada, la nostra idea és que sol haguem de tornar de visita. La veritat és que no sabem quant temps durarà. Sempre i quant sentim que la cosa va bé i ho estem gaudint seguirem, si arriba un dia en el qual creiem que ja en tenim prou o que necessitem parar un temps ho farem. Però esperem que duri molts anys, hi ha molt a veure al món!». Tot i que no són uns professionals estrictes de la camperització, sí que a partir de la seva experiència personal i els coneixements que han anat adquirint, intenten ajudar als que tenen dubtes.

 

«Camperitzar una furgoneta és un procés complex, i sabem el perdut que es pot arribar a estar al principi, per això a través del nostre blog, anem recapitulant tota aquella informació sobre el procés de camperització que ens ha servit a nosaltres i que en el seu moment ens vam passar dies i dies sencers per trobar. Molta gent ens demana ajuda tant per Instagram com per la nostra pàgina web, però com diem, no és ben bé un assessorament, però intentem ajudar en el que podem». En aquest sentit, en l'actualitat el seu projecte està causant una molt bona acceptació, i ja els segueixen gairebé 14.000 persones d'arreu del món. «És increïble veure que no som els únics que estem bojos de per aquí», celebra la parella.

Vistes nocturnes des de la van

Vistes nocturnes des de la van | The Van Effect

 

 

Actius a les xarxes socials

Si us agrada aquest estil de vida, voleu agafar idees o simplement us voleu contagiar de la bona vibració i el projecte de futur de l'Aitor i la Laia els podeu seguir a través de la seva pàgina web www.thevaneffect.com, així com als seus perfils de les xarxes socials de Facebook i Instagram amb el nom The Van Effect. Nosaltres posem punt final aquest reportatge i només ens queda desitjar-vos un bon, llarg, feliç i fructífer viatge!

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *