El Parador de Lleida allotja 15.000 persones en el seu primer any de funcionament

Pla obert del claustre del Parador de Lleida

Pla obert del claustre del Parador de Lleida | LleidaDiari.cat

 

El Parador de Turisme de Lleida 'Convent del Roser', de la xarxa estatal Paradores, ha allotjat en el seu primer any de funcionament unes 15.000 persones, un 70% de les quals provinents de Catalunya i de l'Estat, especialment de grans ciutats com ara Barcelona, Madrid, Bilbao i València. El 30% restant dels clients han estat d'origen estranger, sobretot francesos, seguits per alemanys, britànics, holandesos, belgues, italians i nord-americans. L'ocupació, que s'ha mogut entorn del 75% de mitjana, ha obtingut els millors registres en els mesos d'estiu i, durant la resta de l'any, en els caps de setmana. El director del Parador de Lleida, Miquel López, fa un balanç positiu d'aquests primers dotze mesos i destaca la contribució que ha suposat l'equipament en la dinamització del turisme a la capital del Segrià.

 

El 10 d'agost del 2017 va obrir les seves portes al públic el Parador de Turisme de Lleida. L'equipament, que té la categoria de quatre estrelles, es troba ubicat a l'antic convent dels dominics del Roser, en ple Centre Històric de la capital del Segrià, i compta amb un total de 53 habitacions, organitzades en tres plantes al voltant d'un claustre central en un edifici històric declarat Bé Cultural d'Interès Local. En aquests dotze mesos, el parador ha allotjat unes 15.000 persones, un 30% de les quals estrangeres. D'aquestes, la majoria han estat franceses (25%), seguits per turistes alemanys (10%), britànics (10%), holandesos (8%), belgues (8%), italians (7%), nord-americans (7%), a més d'australians, japonesos, xinesos i argentins, entre altres procedències, segons ha explicat el director del Parador de Lleida.

 

El 70% dels visitants, però, són turisme estatal, sobretot procedents de grans ciutats com ara Barcelona (40% -dels turistes de l'Estat-), Madrid (20%), Bilbao, Sant Sebastià, Vitòria i València, entre altres. Molts fan turisme de paradors i, en aquest sentit, aprofiten per allotjar-se al de Lleida i visitar la ciutat, com és el cas de la Lena, que viatja des de València amb la seva mare. «Lleida és un encant, amb calor com a tots els llocs, però la veritat que el parador és molt bonic i és un luxe estar aquí», explica. La Izaskun, de Vitòria, detalla que ha començat les seves vacances i amb el seu marit han fet parada a Lleida per dirigir-se a la Costa Brava i, així, poder conèixer la ciutat i aquest “bonic” parador.