El Pallars Sobirà acull els campionats d’Espanya d’Eslàlom Olímpic i Extrem

Endesa col·laborarà, des de demà divendres i fins diumenge, dia 8, amb la celebració de dos campionats estatals de piragüisme que es portaran a terme a Sort.

 

I és que, la capital del Pallars Sobrià acollirà aquests dies el Campionat d'Espanya d'Eslàlom Olímpic i el Campionat d'Espanya d'Eslàlom Extrem. En concret, Enel Green Power, la divisió renovable d'Endesa, adaptarà la seva activitat per ajustar el cabal circulant òptim de la Noguera Pallaresa des de les centrals hidràuliques de Llavorsí i la Torrassa.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

D'aquesta manera s'adequarà a les necessitats d'aquestes competicions i, es garantirà el bon estat del riu per al seu correcte desenvolupament.

El Pallars Sobirà acull els campionats d’Espanya d’Eslàlom Olímpic i Extrem

Endesa facilita un cabal mínim a la Noguera Pallaresa per acollir els campionats d'Espanya d'Eslàlom Olímpic i Extrem | LleidaDiari.cat

 

La central de Llavorsí funcionarà amb una generació de 17 MW

La regulació del riu s'iniciarà divendres a les 8 del matí i fins a les 4 de la tarda per facilitar el Campionat d'Espanya d'Eslàlom Extrem, amb l'objectiu que el cabal a Sort sigui de 23,2 m³/s. Per a fer-ho possible, la central de Llavorsí funcionarà amb una generació de 17 MW (6,8 m³/s) de 8 del matí a 2 del migdia, mentre que la de la Torrassa seran 3 MW de 6 a 12 del matí, assolint 12 m³/s .

 

Ja dissabte, dia en el qual se celebrarà la primera i la segona classificatòria de totes les categories del Campionat d'Espanya d'Eslàlom Olímpic, Endesa mantindrà un cabal estable a Sort de 23,1 m³/s entre 2/4 de 9 del matí i 2/4 de 8 del vespre.

 

En aquesta ocasió, la central hidroelèctrica de la Torrassa assolirà una generació mínima estable de 3 MW, de manera que s'augmentarà el cabal fins a 12 m³/s i es mantindrà així de 2/4 de 5 de la matinada a 2/4 de 4 de la tarda. D'altra banda, a la central de Llavorsí la generació serà de 17 MW, on es turbinarà 6,8 m³/s des de 2/4 de 7 del matí i fins a 2/4 de 6 de la tarda.

 

Per últim, diumenge, dia de la semifinal i final de totes les categories, la Companyia assegurarà el mateix cabal a Sort de 9 del matí a 3 de la tarda i la central de Llavorsí funcionarà amb una generació de 47 MW (18,8 m³/s) de 7 del matí a 2 del migdia, mentre que la Torrassa restarà aturada.

 

La companyia participa regularment per a facilitar l'ús social de rius i embassaments

Aquesta col·laboració és una de les iniciatives lúdicoesportives en les que la Companyia participa regularment per a facilitar l'ús social de rius i embassaments sota criteris de seguretat i respecte mediambiental.

 

I és que, de fet, la regulació de la Noguera Pallaresa per a la temporada d'esports d'aigua fa 21 anys que es realitza gràcies a un conveni signat entre el Consell Comarcal del Pallars Sobirà i l'aleshores Fecsa-Enher, l'actual Endesa, i que es renova anualment.