Edició 2021

Pengen una pancarta en favor de la llibertat dels presos polítics al balcó del palau de la Generalitat

  • juny 2, 2018
  • 3 min read
Pengen una pancarta en favor de la llibertat dels presos polítics al balcó del palau de la Generalitat
Pengen una pancarta en favor de la llibertat dels presos polítics al balcó del palau de la Generalitat
Pengen una pancarta en favor de la llibertat dels presos polítics al balcó del palau de la Generalitat

Imatge de la pancarta en favor de la llibertat dels presos polítics al balcó del palau de la Generalitat | Guillem RS

 

Pocs minuts després que el nou Govern de la Generalitat prengués possessió del seu càrrec, mentre s’estava celebrant la primera reunió oficial de treball, uns treballadors del Palau de la Generalitat han penjat al balcó de l’edifici una pancarta amb un llaç groc i on es pot llegir en català i en anglès «Llibertat presos polítics i exiliats».

 

D’aquesta forma, doncs, es compleix la promesa que Quim Torra va fer pocs minuts després de la seva investidura. Per col·locar la pancarta, els funcionaris han hagut de retirar prèviament el tapís amb l’escut de la Generalitat que penjava durant tot el dia per l’acte de la presa de possessió. Els ciutadans que encara es trobaven concentrats a la plaça Sant Jaume han rebut amb aplaudiments i crits de «llibertat» la col·locació de la pancarta.

 

Una pancarta amb un llaç groc penjada a l'interior del palau de la Generalitat

Una pancarta amb un llaç groc penjada a l'interior del palau de la Generalitat | Guillem RS

 

El nou Govern pren possessió

Els consellers del nou Govern de la Generalitat presidit per Quim Torra ja han pres possessió del seu càrrec. Ho han fet aquest dissabte al matí en un acte institucional celebrat a les 11.30 hores al Saló Sant Jordi en el qual, després de llegir-se el decret de nomenament publicat al DOGC, tot ells han hagut de prometre el càrrec davant el president de la Generalitat de Catalunya.

 

La cerimònia, en la que també hi ha estat present el president del Parlament Roger Torrent, ha finalitzat amb un discurs de Quim Torra com a cap de l'Executiu. Posteriorment, el nou Govern de la Generalitat s'han dirigit a la Galeria Gòtica per fer-se allà la fotografia oficial i immediatament després s'han reunit de forma oficial per primer cop per celebrar la primera reunió de treball del nou Executiu.

Imatge del nou Govern al Palau de la Generalitat

Imatge del nou Govern al Palau de la Generalitat | CatalunyaDiari.cat

 

Els consellers destituïts també hi són presents

Aquesta presa de possessió ha estat diferent de les anteriors i carregada de simbolisme, reivindicant la situació política que s'ha viscut els darrers mesos a Catalunya amb l'aplicació de l'article 155. Després de l'entrada al Saló Sant Jordi de Quim Torra i Roger Torrent, els últims en fer-ho han estat els familiars dels polítics empresonats o a l'estranger, que han estat rebuts amb un llarg aplaudiment i amb crits de «llibertat». Aquests han estat els encarregats d'obrir la cerimònia llegint cartes escrites pels consellers destituïts al nou Govern.

Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.