Lleida

Busquen captar els detalls de Lleida a través de la fotografia

Marta Romera
  • octubre 5, 2022
  • 2 min read
Busquen captar els detalls de Lleida a través de la fotografia

Turisme de Lleida dona suport a la iniciativa Primer foto-repte Detalls de Lleida, una activitat que esdevé un repte de creativitat i imaginació per trobar aquell punt, particularitat, forma o textura, etc., que sigui característic d’un edifici, espai o monument de la ciutat. L’associació Amics de la Foto de Lleida ha impulsat la iniciativa que avui han presentat el tinent d’alcalde i president de Turisme de Lleida, Paco Cerdà, i els membres de l’entitat, Eloi Sarrat i Gabriel Aliana. Els treballs millor valorats del Primer foto-repte Detalls de Lleida es podran veure en una exposició que es programarà a la primavera.

 

El primer foto-repte Detalls de Lleida mobilitzarà els 180 associats i associades dels Amics de la Foto per buscar detalls de la ciutat. Per exemple, es poden fer imatges de balcons, finestres, portes, pintures, reixes, panys, etc., per captar-ne l’atractiu i portar-lo a la fotografia. L’essència de la iniciativa no és fotografiar l’element en el seu conjunt, sinó que es valorarà la capacitat de captar aquella particularitat que l’identifica o el fa distingible. Cal doncs que amb el detall fotografiat es pugui identificar el lloc o l’indret al qual correspon.

L’acció concorda amb l’objectiu de Turisme de Lleida d’estimular la creativitat per oferir una imatge de ciutat autèntica i singular des de tots els angles i sectors possibles. A més, la iniciativa dels Amics de la Foto de Lleida contribuirà a la dinamització i a projectar una imatge sòlida, solvent i atractiva de la ciutat, a més de reforçar els valors com la cultura, el respecte per l’entorn, l’autoestima, l’honestedat, etc.

 

L’associació Amics de la Foto de Lleida té com a finalitat la promoció i difusió de la fotografia com a expressió artística mitjançant tota mena d’activitats formatives, tècniques i pràctiques, relacionades amb el coneixement de la fotografia i l’expressió fotogràfica artística, com són, entre altres, la programació i realització de concursos, mostres i exposicions, inclosa la col·laboració amb altres associacions, organitzacions i entitats, públiques i privades, per fomentar i divulgar l’afició a la fotografia com expressió cultural i artística.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *