La Paeria signa convenis amb 3 entitats animalistes per fomentar les adopcions

Alguns dels gats del centre d'acollida d'animals de companyia de Lleida

La Paeria de Lleida signa convenis amb tres entitats animalistes | LleidaDiari.cat

La Regidoria d'Habitatge i Transició Energètica de l'Ajuntament de Lleida ha proposat aquest dijous en comissió l'aprovació del text de tres convenis de col·laboració amb entitats i protectores de Lleida per cedir en adopció animals del Centre d'Acollida d'Animals de Companyia (CAAC).

 

L'objectiu és coordinar esforços per al benestar animal i aconseguir incrementar les adopcions del CAAC «perquè els animals estiguin el mínim de temps possible en el centre d'acolliment». Els convenis proposats són amb l'Associació Amics dels Animals del Segrià, la Protectora Lydia Argilés i l'Asociación para el Apadrinamiento y Tutela de Animales Ancianos de Perreras y Refugios: Proteger Los Inocentes.

  

Els acords pretenen fomentar un augment de les adopcions del CAAC «perquè els animals que s'acullen, abandonats i rescatats al municipi de Lleida, hi estiguin el període més breu que es pugui», segons han indicat des de la regidoria.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Treballen activament en la protecció i defensa dels animals

En aquest sentit, destaquen que «les entitats animalistes treballen activament en la protecció i defensa dels animals» i «en l'impuls per a la seva adopció», per la qual cosa «la coordinació en aquesta tasca, amb solucions per garantir l'atenció i les mesures de seguretat i higiene necessàries, pot afavorir que els gats i els gossos puguin tenir una nova família». Els respectius convenis estableixen diversos compromisos pel que fa a la informació dels animals susceptibles d'entrar en aquest acord de col·laboració per facilitar l'adopció, l'historial o documentació relativa a l'animal, lliurar-lo identificat i esterilitzat -en la mesura del possible-, entre altres aspectes.