Sense Categoria

La Paeria rescindirà la concessió a la discoteca The Hill pel prop del milió d’euros que li deu

Avatar
  • gener 19, 2018
  • 3 min read
La Paeria rescindirà la concessió a la discoteca The Hill pel prop del milió d’euros que li deu

L'Ajuntament de Lleida ha iniciat l'expedient de resolució de la concessió de l'espai d'oci de Gardeny a l'entitat Ágora del Este 2014 SLU per impagament del cànon de concessió del terreny públic amb la Paeria corresponents als anys 2015, 2016 i 2017 i que sumaria un deute total de 934.489 euros, segons va denunciar el grup municipal de la Crida per Lleida-CUP.

 

En resposta a aquesta formació, el govern municipal ha assenyalat que la tramitació de l'expedient de recaptació executiva per impagament del cànon a la concessionària de l'espai municipal s'ha fet «seguint escrupolosament el que marca la llei i el plec de condicions de la concessió».

 

«En cap cas hi ha hagut deixadesa en el control econòmic d'aquesta concessió, sinó que, davant l'incompliment per part del concessionari de les seves obligacions tributàries, s'ha seguit pas a pas el procediment establert per exigir el deute per la via de la recaptació executiva, amb els corresponents recàrrecs i interessos, com es fa amb qualsevol contribuent que no fa front als seus pagaments amb la hisenda municipal», segons han indicat fonts municipals.

  

 

 

Però, al marge de reclamar el deute a la concessionària corresponent a l'impagament del cànon, l'Ajuntament de Lleida ha iniciat l'expedient per rescindir el contracte amb Ágora del Este 2014 SLU, que està en tramitació. Segons el govern municipal, «aquest pas s'ha donat quan, com preveu el plec, hi ha hagut un incompliment reiterat del pagament del cànon, tenint en compte, a més, que la data d'inici de la concessió ha estat qüestionada als tribunals pel concessionari, sense que a hores d'ara el jutge hagi resolt aquesta qüestió».

 

El govern municipal de la Paeria ha recordat que va informar d'aquesta situació als grups municipals el març de l'any passat, arran d'una proposta presentada pels grups del PDeCAT, ERC i Comú de Lleida a la Comissió informativa per les polítiques de Gestió dels Recursos, la Seguretat Pública i l'Organització municipal que proposava atendre la petició dels concessionaris d'allargar un any la concessió. La proposta va ser finalment retirada, un cop escoltades les explicacions sobre la situació de la concessió i l'impagament del cànon.

 

Per tant, l'equip de govern «no pot deixar de mostrar la seva sorpresa pel fet que ara Crida per Lleida-CUP vulgui presentar aquesta qüestió, que ja era coneguda pels grups, com un fals exemple de mala praxi en la gestió administrativa, quan s'han seguit escrupolosament els tràmits marcats en casos d'impagaments a la hisenda municipal». «El govern municipal fa temps que vigila aquest expedient», han remarcat des de la Paeria.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *