La Paeria elaborarà un plànol per a promoure els desplaçaments a peu

El regidor de Mobilitat i Serveis Urbans, Joan Ramon Castro, va visitar la passada setmana l’institut Guindàvols per a presentar l’esborrany del plànol Metrominut de la ciutat de Lleida als alumnes del centre, que fa temps que treballen en un projecte Erasmus+ sobre mobilitat sostenible.

El Metrominut és la denominació d’un mapa o plànol sinòptic que mesura les distàncies entre diversos punts d’una ciutat i els temps mitjans que es tarda a desplaçar-se entre ells a peu. Es tracta, per tant, d’un element promocional sobre l’hàbit de caminar, que valora els desplaçaments a peu, especialment al medi urbà.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

En una trobada anterior, els alumnes van presentar a Castro i tècnics de l’àrea de Mobilitat la seva proposta de Metrominut. El govern municipal, que ja treballava en una proposta de Metrominut fruit d’un acord amb el grup del Comú de Lleida, ha lligat aquesta iniciativa amb la proposta del centre, en el marc de l’elaboració del nou Pla de Mobilitat Urbana.

 

Selecció dels punts de referència pels vianants

El procés d’elaboració d’aquest mapa, va explicar Castro, s’inicia per la selecció dels punts de referència pels vianants, la seva distribució en una plantilla per a connectar-los segons els itineraris que es desitgin. Aleshores, es mesuren les distàncies i el temps d’aquests itineraris i s’hi assignen colors per a identificar-los més fàcilment.

Els alumnes treballen sobre el Metrominut com a activitat de formació orientada a millorar el seu coneixement de l’entorn proper, fomentar els desplaçaments actius i ser conscients del temps i distància que hi ha entre els diferents indrets de referència de la ciutat.

Paral·lelament, l’Ajuntament està tramitant l’expedient d’adhesió a la ‘Red de Ciudades que Caminan’, una associació internacional que promou la mobilitat urbana a peu, amb l’objectiu de portar-la a aprovació al ple municipal de finals del mes d’octubre. Això permetrà adaptar el Metrominut de Lleida al disseny de metrominuts de la resta de ciutats.