T’interessa: Enguany hi haurà Casals de Nadal oberts a totes les famílies de Lleida

L’Ajuntament de Lleida ofereix per primer cop Casals de vacances de Nadal oberts a totes les famílies de la ciutat. La tinent d’alcalde i regidora d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, Sandra Castro, ha assegurat que és un recurs de lleure educatiu que es du a terme durant les vacances escolars destinades a infants de 3 a 12 anys. L’objectiu és també ajudar a la conciliació de la vida laboral i familiar, possibilitant que els pares i mares puguin seguir amb les seves tasques laborals i que els nens i les nenes puguin gaudir d’unes vacances plenes d’activitats lúdiques.

 

La directora dels serveis territorials d’Igualtat i Feminismes a Lleida, Elena Fuses, ha remarcat que les famílies han de renunciar a temps dedicat a cura personal, cultura o lleure, per exemple, quan és necessari poder-hi destinar temps.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Torns dels casals i preinscripció

Els Casals de Nadal s’han programat en dos torns: del 22 al 30 de desembre (36,90 euros) i del 2 al 5 de gener (24,60 euros), en horari de 8.30 a 14 h. Es faran a les escoles de Pardinyes, Camps Elisis i Joan XXIII (74 a cadascuna). Les famílies poden sol·licitar un o dos torns. Les famílies han de fer la preinscripció del 21 al 25 de novembre.

 

La matriculació es farà de l’1 al 6 de desembre. Pel que fa a la repesca, el dia 12 de desembre s’enviarà un correu electrònic a les famílies que estaven a la llista d’espera i que hagin obtingut una de les places vacants. En aquest cas, la matriculació (repesca) serà del 12 al 16 de desembre.

Per tramitar la inscripció, l’Ajuntament disposa del telèfon 973 93 02 47 (de dilluns a divendres de 8 a 20 h, excepte festius) i dels Punts de Suport Digital (consulta la relació i horaris a: www.paeria.cat/puntsdesuport).

 

Les activitats que es desenvoluparan amb els infants als Casals de Nadal estaran recollides en un projecte educatiu i tindran com a objectiu potenciar la creativitat, la imaginació, l’expressió corporal i verbal, així com fomentar els valors de la participació, l’autonomia, convivència, igualtat, respecte i tolerància.

Bonificacions

És un recurs obert al conjunt d’infants de la ciutat, amb bonificació per a situacions de vulnerabilitat social, que caldrà acreditar.

  • 50% família nombrosa general / família monoparental general.
  • 75% família nombrosa especial / família monoparental especial.
  • 95% fills/es de dones que es troben en situació de violència de gènere

 

Finançament del projecte

Els Casals de vacances de Nadal de la Paeria compten amb el finançament del Pla corresponsables (2021‒2023), que està impulsat per la Secretaria d’Estat d’Igualtat i per la Violència de Gènere, del Ministeri d’Igualtat i el Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya. També s’emmarca en el projecte Temps per Cures, que inclou altres iniciatives desenvolupades a la Paeria, com el ‘+Tempsxtu’ o els Casals d’estiu. RESOLUCIÓ IFE/3877/2021, de 29 de desembre, publicada al DOCG núm. 8574 de 30 de desembre de 2021, modificada parcialment per a la Resolució IFE/746/2022 de 16 de març, per la qual s’aprova la transferència destinada a finançar la prestació del servei de cura puntual per a nenes i nens dels 0 als 14 anys als ajuntaments de més de 20.000 habitants i als consells comarcals.