Lleida

Ja hi ha data per a començar les obres del mític Palau de Vidre de Lleida

L'edifici es caracteritzarà per la flexibilitat, la sostenibilitat i la polivalència

Marta Romera
  • febrer 20, 2023
  • 3 min read
Ja hi ha data per a començar les obres del mític Palau de Vidre de Lleida

Les obres per rehabilitar el Palau de Vidre començaran a finals d’abril i està previst que estiguin enllestides a la tardor del 2024. El paer en cap, Miquel Pueyo, acompanyat del tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, i del regidor del barri de Cappont, Ignasi Amor, va anunciar el passat divendres que la UTE Sorigué Romero Polo serà l’adjudicatària per dur a terme les obres. Pueyo ha apuntat que l’actuació és d’una gran envergadura, amb un pressupost d’uns 6 milions d’euros, dels quals es finançaran tres milions amb els fons Europeus Next Generetion, dins el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) de l’Estat. La resta es finançarà amb recursos municipals.

Pueyo va assegurar que la recuperació del Palau era una de les assignatures pendents a la ciutat i que l’edifici que en resultarà es caracteritzarà per ser sostenible, polivalent i adaptable. L’empresa adjudicatària s’encarregarà de la redacció del projecte, durant el mes de març, i de l’execució, que s’iniciarà a l’abril amb un termini d’execució de 19 mesos. La planta baixa, de 2.500 m², serà un espai diàfan perquè pugui tenir usos socials i esportius, tant per a entitats del barri de Cappont com per a la ciutat. La primera planta tindrà espai per a oficines de la Fira de Lleida i també actuarà com a hotel d’entitats. Entre altres, actuacions, es millorarà l’eficiència energètica, s’instal·laran equips de telecontrol de gestió i plaques fotovoltaiques a la teulada.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

El tinent d’alcalde Postius va assenyalar que la valoració de les dues empreses que s’han presentat a la licitació ha estat fet per un Comitè d’Experts. Un dels aspectes que ha de tenir en compte el projecte és la integració a l’entorn i el tractament arquitectònic adequat, amb materials i sistemes sostenibles. Postius ha incidit en el fet que ha de ser un edifici polivalent i flexible, així com sostenible energèticament.

 

En aquest sentit, va dir que s’instal·laran plaques solars al sostre de l’estructura, amb una potència de 100 kw per abastir d’energia l’edifici. Ha explicat que s’hauran de retirar els vidres i buidar l’interior, de manera que es veuran els fonaments i les bigues de l’edifici, per, a partir d’aquí, condicionar-lo. S’hi preveu millor accessibilitat i la instal·lació de dos nous ascensors, entre altres. En conjunt, el que es pretén és que l’edifici i tot l’entorn dels Camps Elisis recuperi la seva vitalitat.

L’alcalde va recordar que a Lleida, de moment, s’han aprovat 13 projectes presentats als Next Generation, que suposen una inversió de 22,5 milions d’euros, 15 dels quals procedeixen dels fons europeus, que es gestionen amb el PRTR. Un d’aquests és la rehabilitació del Palau de Vidre, edifici emblemàtic que data del 1965, i que en aquest entorn s’acompanyarà, entre altres, de l’actuació prevista al Xalet dels Camps Elisis i per millores en aquest parc.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *