Lleida

Instal·len nous contenidors de matèria orgànica en aquest barri de Lleida. Els has vist?

El barri recull de forma selectiva un 89% dels seus residus

Marta Romera
 • gener 31, 2023
 • 4 min read
Instal·len nous contenidors de matèria orgànica en aquest barri de Lleida. Els has vist?

La Paeria està instal·lant vuit nous contenidors de fracció orgànica en diversos punts del barri de Ciutat Jardí per millorar el sistema de recollida selectiva porta a porta pel que fa als edificis plurifamiliars. Aquesta mesura respon a la demanda del veïnat d’aquests habitatges, ja que tenen els punts de recollida allunyats i problemes d’espai per emmagatzemar la brossa.

 

El paer en cap, Miquel Pueyo, el primer tinent d’alcalde, Toni Postius, i el regidor de Cultura, Ciutat i Transició Ecològica, Jaume Rutllant, han visitat aquest matí l’indret on s’ha instal·lat un d’aquests nous contenidors, al carrer Pepita Uriz, acompanyats també de representants del veïnat. Pueyo els hi ha agraït la seva participació en el sistema porta a porta, del qual van ser pioners a Lleida amb la seva implantació l’any 2018. El percentatge de recollida selectiva a Ciutat Jardí i Vila Montcada és ara del 89%, una xifra molt alta.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

«El porta a porta ha suposat un canvi de cultura, els veïns i veïnes s’hi han adaptat d’una forma molt responsable, però a Ciutat Jardí també hi ha habitatges plurifamiliars i en aquest cas l’adaptació no és tan senzilla i còmoda com als unifamiliars. L’objectiu és la separació i el reciclatge, el procediment adoptat en el seu moment en aquest barri va ser el porta a porta, ara l’únic que fem és ajustar el porta a porta perquè funcioni millor i resulti el més còmode possible de gestionar», ha assenyalat l’alcalde.

 

Pueyo ha recordat també que els edificis unifamiliars, que són la gran majoria en aquesta zona de la ciutat, mantindran el model de recollida vigent, en el qual cada veí ha de treure el cubell davant de casa seva el dia convingut. Per la seva banda, el president de l’associació de veïns, Ramir Bonet, ha destacat la satisfacció del veïnat per haver fet realitat aquesta reivindicació i els alts nivells de reciclatge obtinguts al barri.

Obertura amb xip

Els nous contenidors tenen una capacitat de 2.200 litres i disposen d’un reductor de l’espai d’entrada per evitar que s’hi dipositin bosses de brossa i només s’hi puguin posar les bosses compostables d’orgànica. Estaran situats al costat dels contenidors de vidre, davant dels blocs d’habitatges.

 

Inicialment, estaran oberts, mentre es posa en marxa el registre i repartiment de clauers amb xip que permeten que només els veïns afectats puguin obrir el contenidor en el moment de llençar la brossa, com també es fa a Balàfia i Pardinyes. A més, s’ha iniciat una campanya informativa als veïns d’aquests edificis plurifamiliars per donar la informació sobre la col·locació del nou contenidor i els clauers i per aclarir qualsevol dubte que puguin tenir els veïns sobre la recollida porta a porta i l’entrega de materials (bosses i cubells) que puguin necessitar. Està previst repartir dos clauers per habitatge i quedaran tancats d’aquí a un mes, aproximadament.

Les ubicacions

 • Avinguda Germanies 28
 • Carrer Pepita Uriz (al costat de l’escola)
 • Passeig Onze de Setembre amb Enric Roca Peralta
 • Avinguda Ciutat Jardí amb carrer de l’Arquitecte Ignasi Miquel
 • Avinguda Ciutat Jardí amb carrer del Grèvol
 • Avinguda Ciutat Jardí amb carrer del Llorer
  • Avinguda Ciutat Jardí amb carrer del Salze
 • Passeig Onze de Setembre-avinguda Alcalde Rovira Roure (urbanització Nova Lleida)

 

A mesura que es vagin construint més habitatges plurifamiliars en el barri s’aniran instal·lant més contenidors d’ús exclusiu. Aquest nou model s’ha treballat de forma conjunta entre els tècnics municipals i l’associació de veïns de Ciutat Jardí.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *